kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

PKK'da örgüt içi infaz

Giriş Saati : 08.10.2008 11:05
Güncelleme : 08.10.2008 21:38
Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği operasyonlarda büyük kayıplar veren terör örgütü, bir taraftan yolsuzluk, zimmete para geçirme, cinsel taciz, örgütün paralarıyla kaçma gibi olaylarla çalkalanıyor.

Terör örgütünün parasıyla kaçmaya çalışan 3 kişi, aralarında çatıştı. Bir kişinin öldüğü çatışmanın ardından, sağ kalan kız kardeş ve ağabey ise örgüt tarafından infaz edildi.

Terör örgütünün İran'daki uyuşturucu kuryeliğini yaptığı bildirilen ''Dilan'' kod adlı Sevim A, ağabeyi Refik A. ve ''Serdar'' kod adlı Ferhat E. adlı teröristler, İran'da yaşayan Kürtlerden toplanan haraç ve uyuşturucudan sağlanan yaklaşık 350 bin avro parayı zimmetlerine geçirerek örgütten kaçtı.

Önce İran'ın Şehidan bölgesinde gizlenen kaçak teröristler, daha sonra Yüksekova'nın Tülören Köyüne geldi. Ancak teröristlerden ''Serdar'' kod adlı Ferhat E, paralarla birlikte tek başına Avrupa'ya kaçmak istemesi üzerine kaçaklar kendi aralarında çatışmaya girdi. Çatışmada ''Dilan'' kod adlı Sevim A. ve ağabeyi Refik A, ''Serdar'' kod adlı Ferhat E'yi tabancayla öldürdü.

''Dilan'' kod adlı Sevim A'nın da yaralanması üzerine Avrupa'ya kaçma planlarını bir süre ertelemek zorunda kalan kardeşlerin, önce Yüksekova'nın Esendere kırsalında, daha sonra akrabalarının yaşadığı Ağa Tepe Köyü'nde gizlendikleri ortaya çıktı.

''Serdar'' kod adlı Ferhat E'nin yakınlarının ihbarı üzerine, ağabey ve kız kardeşin terör örgütü tarafından yakalandıkları belirlendi. Köylülerin iki kardeşi vermek istemedikleri, bunun üzerine terör örgütü sorumlusunun, ''Ağabey ve kız kardeşin kesinlikle öldürülmeyecekleri, sadece sorgulanarak öz eleştiri verecekleri'' yönünde söz vermesi üzerine, kaçakların teslim edildiği kaydedildi.

Terör örgütü mensuplarının, ağabey ve kız kardeşi sorguladıktan sonra İran'ın Şehidan bölgesinde infaz ettikleri öne sürüldü.

ÖRGÜTTEN KAÇIŞLAR

PKK'nın Ermenistan'daki kasası olarak bilinen Murat Y. ve Mizgin kod adlı sevgilisi, örgütün yüklü miktardaki parasıyla kaçarken Ermenistan-İran sınırında yakalanmış, ''evlenebilmek için örgütün parasını kullandıkları'' yönündeki öz eleştirileri dikkate alınmayan iki sevgilinin, başları kesilerek öldürüldükleri ortaya çıkmıştı.

Yine, terör örgütünün Güney Kıbrıs sorumlusu ''Diyar'' kod adlı İlhami Ü, terör örgütünün uzantısı dernek kasasında gizlenen 100 bin avro ile Güney Kıbrıslı bir hayat kadınıyla Yunanistan'a kaçmıştı.

Almanya'da finansman temininde oldukça etkin bir dernekte yaşanan ''yolsuzluk'' iddiaları terör örgütünü karıştırmıştı. Terör örgütü uzantısı derneğin başkanlığına getirilen ''Kerim'' kod adlı Ahmet Ç'nin, dernek hesaplarında inceleme yaptırması sonucunda, derneğin eski başkanı Mehmet D. ve ilişkide olduğu Ayten K. tarafından şahsi harcamalarda kullanıldığı, dernek harcamalarının fazla gösterilerek, derneğe ait faturalar üzerinde oynamalarla örgütün yüz binlerce avro parasının zimmete geçirildiği ortaya çıkmıştı.

Olayın failleri Mehmet D. ve Ayten K. sorgulanmak üzere Kandil'e götürüldükleri öne sürülmüştü. Almanya'da yaşanan yolsuzluk, terör örgütünün büyük umut bağladığı 6 Eylül 2008'de Gelsenkirchen kentinde ''kültür festivali'' adı altında düzenlediği etkinliğe katılımı oldukça düşürmüştü.

AA