kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Fatih Asilsoy

Oğula otoparkta ölüm tuzağı iddiası

Müslim SARIYAR SABAH
08.10.2008
Hakkında çeşitli kaçakçılık iddiaları bulunan Osman Asilsoy, 23 yaşındaki oğlunu öldürttüğü gerekçesiyle 4 kişiyle birlikte gözaltına alındı..
Asilsoy Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Osman Asilsoy, eşiyle boşanmasına karşı çıkan 23 yaşındaki oğlu Fatih Asilsoy'u adamlarına öldürttüğü gerekçesiyle gözaltına alındı. Osman Asilsoy, "Oğlumla konuşmak için gitmiştim. Kim, nasıl bıçakladı görmedim" dedi. İddiaya göre olay şöyle gelişti: 51 yaşındaki Osman Asilsoy bir süre önce ayrı yaşadığı eşi Kamile Asilsoy'a Bakırköy Adliyesi'nde boşanma davası açtı. Davanın ilk duruşmasında eşi boşanmayı reddedince duruşma ertelendi. Silivri'deki çiftliğinde yaşayan Osman Asilsoy'un boşanmak istemesine Florya'da anneleriyle yaşayan oğulları da tepki gösterdi.

OTOPARKA GİZLİCE GİRDİLER
Ailenin küçük oğlu Fatih Asilsoy boşanma davasıyla ilgili babasıyla sık sık tartıştı. Bu arada mahkemeye başvuran Kamile Asilsoy, ayda 5 bin YTL nafaka ve malvarlığının yarısını talep etti. Osman Asilsoy, "Malvarlığının yarısını ver, yoksa annemden boşanamazsın" diyen oğlu Fatih Asilsoy ile bu konuları görüşmek istedi. Baba Asilsoy, önceki gece yeğeni İsmail Işıksoy ile Hasan Oruç ve Abdullah Oruç'u da yanına alarak eşinin iki oğluyla oturduğu Florya Kırserdar Sokak'taki eve gitti. İddiaya göre binanın kapıcısı Veysel Umur, grubu gizlice otoparka aldı. Saat 02.00 sıralarında otomobiliyle garaja giren Fatih Asilsoy kelepçe takmaya çalışan gruba direnince kalbinden bıçaklandı. Babası tarafından İnternational Hospital'a kaldırılan Asilsoy dün yaşamını yitirdi.

"KONUŞMAK İÇİN GİTTİM"
Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürülen şüpheliler Hasan ve Abdullah Oruç, İsmail Işıkoğlu'nun elinde bıçak olduğunu ve bunu yolda attığını iddia ederken, Işıkoğlu bıçaklama iddiasını kabul etmedi. Osman Asilsoy ise garajın karanlık olmasından dolayı kimin bıçakladığını görmediğini belirterek, "Boşanma davasından sonra oğlum beni sık sık tehdit etmeye başladı. Çok dik kafalıydı. Konuşmak için gitmiştim. Silahı olduğunu bildiğim için yanıma adamlarımı alıp gittim. Niyetim etkisiz hale getirip konuşmaktı. Ama direnince kavga çıktı ve bir anda yere yığıldığını gördüm" dedi. Bu arada zanlılarda kelepçe, koli bantı ve ip çıktığı belirtildi.