kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
CSO'nun Frankfurt Kitap Fuarı konserinde Yunus Emre Oratoryosu çalınacak.

CSO, Yunus Emre için Frankfurt'ta

08.10.2008
Frankfurt Kitap Fuarı Açılış Konseri'nde, Yunus Emre Oratoryosu'nu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası seslendirecek. Yeni salonuna kavuşan orkestranın takvimi dopdolu..
Geçen sezon daimi konser salonlarında yapılan tadilat nedeniyle farklı mekânlarda sanatseverlerin karşısına çıkan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Doğuş Grubu'nun desteğiyle yenilen konser salonunun motivasyonuyla bu yıl izleyicilerini iddialı bir programla selamlıyor. Sezonu 10 Ekim'de piyanist İdil Biret'in solist olarak katılacağı konserle açacak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, yoğun bir 2008 - 2009 programı sunmayı amaçlıyor. Orkestra, ilk konserinde, CSO Genel Müzik Direktörü Şef Rengim Gökmen yönetiminde sahne alacak. Konserde, ünlü besteci Sergei Rachmaninoff'un 2 No'lu piyano konçertosu ile, Igor Stravinsky'nin Bahar Ayini seslendirilecek.

FUARIN AÇILIŞINI YAPACAK
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Türkiye'nin onur konuğu olarak katılacağı Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışında da sahne alacak. Fuar'ın açılışı nedeniyle Alte Opera'da verilecek gala konserinde CSO ve Frankfurter Singakademie Korosu, Ahmet Adnan Saygun'un Yunus Emre Oratoryosu'nu Almanca olarak seslendirecek. Konserde, orkestrayı Şef Rengim Gökmen yönetecek. Orkestra, 23 ve 24 Ekim'de yaylı sazlardaki başarılı tekniğiyle tanınan Rus keman ve viyola sanatçısı Albert Markov ile oğlu Alexander Markov'a eşlik edecek. CSO, 'Cumhuriyet Bayramı Haftası' dolayısıyla düzenlenen konserde, viyola sanatçısı Ali Başeğmezler ve Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Bas Tuncay Kurtoğlu'nu ağırlayacak.

DOĞUŞ ÇOCUK İLE BİRLİKTE
Orkestra, konser sezonu boyunca Maxim Fedotov, Fazıl Say, Hüseyin Sermet, Patricia Kopatchinskaja, Shlomo Mintz, Klazz Brothers, Swingle Singers, Verda Erman, Gülsin Onay ve Leonel Morales gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşacak. Diğer yandan, Orkestranın 13 ve 14 Kasım'daki Atatürk'ü Anma Konseri ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu ile Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nı bir araya getirecek. Yenilenen salonunda ilk provalarını gerçekleştiren orkestra salonunun teknik altyapısı baştan başa yenilendi. Konser salonunun hacmi artırılıp koltuk araları açılırken, bugüne kadar sorun teşkil eden akustiğin kalitesinin artırılması konusunda da çalışma yapıldı. Aydınlatma, havalandırma ve soğutma sistemleri ile sahne düzeni iyileştirilirken, üç katlı yapının her katı ayrı işlevlere göre planlandı. Salonun, Gençlik Parkı tarafındaki yaya giriş kapılarından ana girişine kadar, döşemeye 'kırmızı halı' görüntüsü oluşturacak aydınlatma elemanları yerleştirildi. Böylece, konseri izlemeye gelenler, bu ışıklandırmadan geçerek salona gidecek. Yeniden düzenlenen, giriş - çıkışların kolaylaştırıldığı fuayeye ayrıca, heykeltıraş Tolga Kınalı'ın imzasını taşıyan Atatürk rölyefi konuldu. Orkestranın galeri katında genel müzik direktörü odası, sanatçı, şef, misafir şef ve solist soyunma odaları, orkestra üyeleri soyunma odaları ve özel yalıtımlı sanatçı çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve naklen yayın stüdyosunun yer aldığı binanın zemin katında ise giriş holü, ön ve arka fuayeler, protokol odası, kulis ve konser salonu bulunuyor. Binanın ön bahçesinde ise, heykeltıraş Eşber Karayalçın'ın Uçuşan Notalar isimli, krom çelikten ürettiği yaklaşık 3 metre yükseklikte ve 10.5 metre enindeki heykel çalışması yer alıyor.