kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Barış yürüyüşüne Pippa'nın arkadaşı devam edecek

Abbas ÇAKAR -Yalçın BEL / SABAH
08.10.2008
Tecavüze uğrayıp öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın en yakın arkadaşı, barış yürüyüşünü "kaldığı yerden" sürdürecek..
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde "Pippa Bacca'' ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo'yu tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü iddia edilen Murat Karataş dün hâkim karşısına çıktı. Duruşma için Türkiye'ye gelen Bacca'nın annesi Elena Manzoni, "Katili kızımın çektiği fotoğraflardan tanıyordum. Gözümü ondan ayırmadım. Başını kaldırıp gözlerimin içine bakmaya cesaret edemedi. Bu, kızımın yolundan gitmek isteyenlere cesaret verecek. Onun dünya barışı için yaptıklarını yapmaya devam edeceğiz" dedi. Bacca'nın en yakın arkadaşının, Kocaeli'den yola devam edeceği öğrenildi. "Barış ve güven" mesajı vermek için İtalya'nın Milano kentinden arkadaşı Silvia Moro ile yola çıkan Pippa Bacca otostopla Tel Aviv'e ulaşmayı hedefliyordu. İstanbul'da ayrılan iki sanatçı Beyrut'ta bulaşacaktı. Ancak 31 Mart'ta kaybolan Bacca'nın cesedi Gebze'de bulundu. Bacca'ya ait telefona simkart takınca Tekirdağ'da yakalanan Karataş'ın, Bacca'nın fotoğraf makinasıyla kardeşinin düğününde de fotoğraf çektirdiği ortaya çıkmıştı. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Murat Karataş, "Avukat tutacak param yok. Savunmamı avukat ile yapacağım" diye konuştu. Bacca'nın annesi Manzoni'nin avukatı "Müvekkilim yeminli tercüman olmadığı için beyanda bulunamıyor. Beyanının sonraki celsede tercümanla alınmasını talep ediyorum" dedi.

4 KASIM'A ERTELENDİ
Mahkeme heyeti Bacca'nın ablası olan Antonia Giuseppina Beatrice Pasgualina Di Marineo'nun ve diğer 4 tanığın ifadelerinin beklenmesine ve duruşmada tercüman bulundurulmasına karar vererek davayı 4 Kasım 2008'e erteledi. Öte yandan, davanın görüldüğü adliye önünde Emekçi Kadınlar Derneği İstanbul Şubesi açıklama yaptı. Şube Başkanı Çiçek Otlu, "Olayın meydana geldiği aylarda turizm mevsimi nedeniyle toplum kaybolan sermayesine hayıflandı. Şimdi 'Affet bizi Bacca' sloganları unutuldu" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları