kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Evlenecek erkeklere tavsiyeler

Erkeklerin nikah masasına oturmadan önce zihinlerine kazımaları gereken önemli gerçekler var. Öncelikle kadın dırdırına karşı alttan alma sanatı öğrenilecek daha sonra da 'her gün evinin yolunu tutan' bir adam olmak için gerekenler yapılacak.
Geçen hafta bu köşede boşanan erkekler için birtakım tavsiyelerde bulunmuştunuz. Ben boşanan o erkeklerden birisi değil, evlenecek olan erkeklerden birisiyim. 1 yıldır flört ettiğim kız arkadaşımla evleneceğim. Benim gibi evlenecek olan erkeklere tavsiyeleriniz nelerdir? (Saim L.)

Goethe'nin sevdiğim bir sözü var. Goethe der ki: "Aşk idealdir. Evlilik gerçek! İdealle gerçeğin birbirine karışması asla cezasız kalmaz!" Ben de diyorum ki; "Bir erkekle bir kadın pekala sevgili kalabilir. Ama bu sevgililiği bitirmek için illa evlenmeye gerek yok." Amma! Gelin görün ki siz ne Goethecisiniz, ne de benci. Siz Montaignecisiniz. Montaigne ne demişti? "Evlilik bir kafestir! Dışarıdakiler içerideki yaşamı, içeridekiler dışarıdaki yaşamı özler." Madem ki siz içerideki yaşamı özlediniz, o zaman tavsiyede bulunmak boynumuzun borcu oldu.

HANIM KÖYLÜ OLUN!
* Bir :
Karınız evliliğinizin ilk senesinde daha yumurta çırpmasını öğreneceği için, şimdiden annenizin yaptığı yemekleri bol bol yiyin.
* İki : Madem evlenmekle iyi yaptınız, o zaman şu gerçeği de bilin: "Artık annenizin küçük oğlu değil, karınızın taze kölesisiniz! Çok yakın bir zamanda da iyi bir çocuk bakıcısı olacağınız için, şimdiden çocuğun altını değiştirmesini öğrenin."
* Üç : Sabahları yataktan ilk kalkan siz olun. Çünkü sona kalan yatağı toplar.
* Dört : Erkek adam tavırları artık bekarlıkta kaldığı için, evlendiğiniz zaman hanım köylü olduğunuzu baştan kabul edin. Boş yere karınızla iktidar kavgasına tutuşup kendinizi paralamayın.
* Beş : Kadın dırdırına karşı 'alttan alma sanatını!' öğrenin. 'Ya havle!' sözünü ağzınıza pelesenk edin.
* Altı : Artık damak zevkinizi değiştirin. Rakı yerine şarap için. Acılı kebap yerine de rizotto yemeye alışın.
* Yedi : "Hem döverim, hem söverim!" ayaklarını bir kenara bırakın. Artık maço bir erkek değil, her akşam iş çıkışı evinin yolunu tutan kılıbık bir adamsınız.
* Sekiz : Asla karınızın ne istediğini bilmeyin! Öğrenip de bin pişman olmayın!