kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Batmadık' diyen Wachovia bankayı Citi'ye kaptırdı

30.09.2008
FDIC ile Citi masaya oturdu, zarar paylaşma anlaşması yaptı. ABD'nin 4'üncü büyük bankası Wachovia işte böyle paylaşıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Batmadık' diyen Wachovia bankayı Citi'ye kaptırdı
Avrupa'dan gelen batık haberlerine ABD'den de dün 800 milyar dolarlık Wachovia eklendi. Her ne kadar "Batmadık" açıklamaları yapsalar da ABD'nin 4'üncü büyük bankası 312 milyar dolarlık borcu için Citibank'la anlaştı. Tüm oyuncuların 700 milyar dolarlık kurtarma planına odaklandığı bugünlerde Bank of England, Avrupa Merkez Bankası ve Asya hükümetleri daha fazla para pompalamayı sürdürüyor. Fakat bu, piyasalardan batık haberleri gelmesinin önüne geçemiyor. Dün Avrupa'da İngiliz Bradford &Bingley, Belçikalı Fortis'ten sonra depremin merkez üssü ABD'nin toplam varlığı 800 milvar doları bulan 4'üncü büyük bankası Wachovia'yı da vurdu. Citigroup ve Wells Fargo'nun hisseleri bir önceki günkü kapanışta yüzde 60 düşerek 4 dolara gerileyen Wachovia'ya göz diktiği söyleniyordu. Dün ise göz dikme yerini satın almaya bıraktı.

120 BİN ÇALIŞANI VAR
Citigroup, 120 bin kişinin çalıştığı Wachovia'nın bankacılık faaliyetlerini satın aldı. Citigroup'un ABD'deki mevduatları sigortalayan birim Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) aracılığıyla yürüttüğü pazarlık sonuçlandı. Bankanın 312 milyar dolarlık borç havuzunun 42 milyarını Citigroup kabullenirken FDIC yetkilileri Wachovia'nın 'batmadığını', bu işlemden fona maddi zarar yazılmadığını belirtti. 2007'de Fortune 500 listesini 46'ncı kapatan Wachovia, Başkan Bush'un 2'nci dönemi için 250 bin dolar ve üstü katkıda bulunan 53 şirketten biri.