kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bir film hiç bu kadar kötü olmamıştı!

Emret Komutanım' ve 'Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu' yırttı! 'Süper Ajan K9' açık ara liderliği kaptı. 'En kötü film' tahtına bileğinin hakkıyla oturdu. Ah, bayramın ilk gününü yaşayan şeker gibi okur ah! Kış geldi mi, yağmur yağdı mı pazar programı bellidir. Önce kahvaltı sonra arkadaşlarla sinema. Geçen pazar benim ekip İdil ve Mert'le "Hadi sinema" dedik. Kanyon'a gittik. Hedefimiz iki film, arayı kapatacağız. Kanyon sinemalarında fuaye alanı tıklım tıklım, gişede kuyruk, öyle kalabalık ki. Tutturdum, "İlle de Türk filmine gidelim, 'Süper Ajan K9'u' görelim diye.

SALON KAPALI...
Bizimkiler ayak eşeliyor, "Al Pacino filmi varken yapma Ayşe" diye. Aaa! Türk Sineması'na katkı lütfen! Biletleri alıp salon 1'in kapısına gidiyoruz ki, kapalı! Yanlış mı geldik acaba? Bir görevli bulalım bari. "Pardon salon mu değişti?" "Hayır!" diyor ve telsizle anons yapıyor görevli. O kalabalıkta, o kapış kapış bilet satılan sinemada 'Süper Ajan K9'a bir tek biz bilet almışız iyi mi!!! Biz olmasak film pazar pazar gösterilmeyecek yani. Üstelik daha cuma günü vizyona girmiş. Yazık... Hatanın neresinden dönersek kâr mı? Girmesek mi? Yok yok! Önyargıya karşıyız! Salona giriyoruz. Film başlıyor... Yönetmen: Bülent İşbilen, senaryo: Duygu Gelbal, oyuncular: Cengiz Küçükayvaz, Melih Ekener, Züleyha Karyağdı, Didem Erol. Pardon! Ne yazıyordu filmin afişinde? "Tehlike hiç bu kadar komik olmamıştı!" Peki ya filmin basın bülteninde? "Mr. Bean'den, Austin Powers'dan sonra bizim de artık nur topu gibi bir sakar ajanımız olacak"...mış! Öyle mi? Dakikalar geçtikçe üç arkadaş buz kesiyoruz.

GÜNAHTIR YAZIKTIR
Neymiş? Terörist Deşifre, İstanbul'daki Nato zirvesi için hain bir plan hazırlamış, Çok Gizli Servis de teröriste karşı Süper Ajan K9'u göreve çağırmış. Offf... Gülmek ne kelime, şaşkınlıktan bakakalıyoruz. Bu kadar zorlama, bu kadar kötü bir film olabilir mi acaba? Onca emeğe, paraya, insana, zamana yazık! Senaryo, kurgu, oyunculuk, nereden tutsan elinde kalıyor. Bu arada Türk komedilerindeki şu küfrü basarım, bir de yellenirim seyirciyi güldürürüm mantığı ne olacak çok merak ediyorum. Koca ekipte kimse benzemek istedikleri Mr. Bean'i izlememiş mi, kimse çıkıp da "Abi biz napıyoruz, günahtır, yazıktır, ziyandır" dememiş mi? Daha fazla dayanamıyoruz ve arada salonu terk ediyoruz. Yapımcının parasını batırası gelmiş olabilir ama biz daha fazla zamanımızı harcayamayacağız. Üzgünüz! Böyle bir film çekildiği için çok üzgünüz. Geçmişler olsun! '