kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Ebru Akel

'Sıcak' temasa Erkan Petekkaya aracı oldu

MEHMET ÇALIŞKAN
29.09.2008
Abdullah Oğuz, 'Sıcak' filminin başrolünü sevgilisi olduğu için Ebru Akel'e vermekle eleştirilmişti. Oysa Akel'i Oğuz'a, Erkan Petekkaya önermiş, çiftin arasındaki aşk da karakter üzerinde çalışırken doğmuş!..
Çekimleri Bozcaada'da devam eden, İbrahim Altun'un aynı adlı kitabından Abdullah Oğuz'un sinemaya aktardığı 'Sıcak' adlı film, daha çekim aşamasındayken dikkatleri çekmeyi başardı. 'Sıcak', başrolünde Oğuz'un sevgilisi Ebru Akel'in rol alması ve sürekli değişen oyuncu kadrosuyla sık sık basına konu oldu. Oğuz'un filmin ana karakteri 'Meryem'i, sevgilisi olduğu için Ebru Akel'e oynattığı söylentileri doğmuştu ama gerçeğin hiç de öyle olmadığı anlaşıldı.

EDA'YDI MERYEM OLDU
Önce filmdeki 'Eda' karakterini canlandırmak üzere kadroya dahil olan Akel'in 'Meryem' karakterini alması aslında tamamen tesadüf eseri gelişmiş. 'Meryem' karakteri için oyuncu arayışına giren Oğuz, yaklaşık 30 oyuncuyla deneme çekimi yapmış ama bir türlü aradığı yüzü bulamamış. Bir gün Abdullah Oğuz'un ofisine uğrayan ve filmde 'Yusuf' karakterini canlandırması planlanan Erkan Petekkaya, yönetmen Oğuz'a, "Bence Ebru Akel, 'Meryem' karakteri için biçilmiş kaftan. Neden onu düşünmüyorsunuz?" diye sormuş.

FİLMİ İZLEYEN ANLAYACAK
İki saat sonra Akel'le deneme çekimleri için buluşan ve çekimlerden oldukça memnun kalan Oğuz, 'Meryem' karakterini Akel'in oynamasına karar vermiş. İşte Abdullah Oğuz'la Ebru Akel arasındaki yakınlaşma da ikilinin, 'Meryem' karakteri üzerine birlikte çalışmasıyla doğmuş. Yani aşk başrolü değil, başrol aşkı getirmiş! "Sevgilisine kıyak yaptı" eleştirileriyle sık sık karşılaşan Abdullah Oğuz, bu söylentiler ve Ebru Akel'in oyunculuğuyla ilgili sadece "Filmi izleyenler anlayacaktır" demekle yetiniyor.
Haberin fotoğrafları