kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Zuhal Olcay, toplumda yaşanan vurdumduymazlığa karşı tepkili: Nasıl bu hale geldiğimizi anlayamıyorum! Birbirimizin acılarına, üzüntülerine ve duyarlılıklarına nasıl bu kadar umursamaz olabiliyoruz? İnsanların tek derdi nasıl aldığı ya da verdiği kilolar olabiliyor? Bu mu yani yaşam? Bu kadar mıyız?

Kızdığım zaman küfür de ederim bağırırım da!

29.09.2008
Esquire'ın 'Sevdiğimiz Kadınlar'köşesine konuşarak, ilk kez birerkek dergisine röportaj verenZuhal Olcay: Mükemmel bir kadındeğilim. İnsanlar öfkelenmediğimisanıyor ama kızdığımdaküfrederim de, bağırırım da!..
Üç yıl aradan sonra önümüzdeki ay sonu yeni albümünü çıkarmaya hazırlanan Zuhal Olcay, sanat hayatında ilk kez bir erkek dergisine röportaj verdi. 51 yaşındaki usta oyuncunun, Esquire dergisinin ekim sayısı için Arzum Uzun'un sorularını yanıtlarken, 'Tanrıya meydan okuyan kadın' imajıyla verdiği pozlar da birbirinden çarpıcı! "Şu sıralar beni en çok heyecanlandıran şey Bülent Ortaçgil'in müzik direktörlüğünde, Gürol Ağırbaş'la birlikte çalıştığım yeni albümüm" diyen Zuhal Olcay, hakkında merak edilenleri anlattı.

ARAYA SINIR KOYMAM
* Albümüm ekim sonu, kasım başı gibi Ada Müzik etiketiyle piyasada olacak. Bu arada minik minik konserler veriyoruz ama asıl konserlerimiz albüm çıktıktan sonra başlayacak.
* Yıllar boyunca hep aynı kalmayı başarmamın bir formülü yok. Bunu nasıl başardığım sorusunun yanıtı benim; ben, kendimim. Ben, doğru bildiğim, inandığım yolda yürüyerek bir şeyler ürettim. Bunun karşılığında da bu sevgiyi ve saygıyı kazandım.
* Sanırım gerçek olduğum, olduğum gibi davrandığım için insanlar beni seviyor. İnsanlarla arama sınır koymaya, başka biri gibi davranmaya ya da kendi dışıma taşmaya çalışmıyorum. Kendiniz olduğunuz sürece kabul görürsünüz.

KULLANILAN DİL ÖNEMLİ

* Samimi olmak, arkadaşça görünmek ama çok vıcık vıcık davranmamak önemlidir ve insanların sizi hem sevmesini, hem de size saygı duymasını asıl sağlayan budur. Duracağı yeri bilmek de diyebiliriz buna!
* Mükemmel bir kadın değilim. Yaradılış olarak, kızdığım şeyi bile doğru bir biçimde ifade etmeye özen gösteririm; belki bu nedenle insanlar öfkelenip küfür filan etmediğimi zannediyorlardır. Ama ben şuna inanıyorum, bağırsan da derdini anlatırken kullandığın dil çok önemlidir.
* Kendini doğru ifade edersen kimsenin sana olan saygısı zedelenmez. Ayrıca, sinirlendiğimde de çok küfrederim; kızıma sorun, menajerime sorun... Kızdığımda küfrederim de, bağırırım da! Hem de öyle bir bağırırım ki!

KALABALIK YAŞAMAM
* Aslında çok enerjik, sıcakkanlı biriyim. Ama istediğimde hiç çekinmeden sonuna kadar indirebildiğim demir kapılarım var. Onları kapattığım, içime döndüğüm zaman soğuk bir kadın gibi görünebiliyorum. Eskiden daha çok yükleniyordum bu kapılara ama artık daha açığım. Çok gerek duymadıkça kendimi gizlemiyor, içime dönmüyorum.
* Etrafımda çok fazla kalabalık sevmem; çok kalabalık yaşayan biri değilim. Sevdiğim insanlarla, seçtiğim dostlarımla ve ailemle güzel anlar geçirmeyi ve sohbet etmeyi tercih ediyorum. Bir de hayvanlarım var tabii... İki kedim, bir de köpeğim!
Haberin fotoğrafları