kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: "Bayramın insanlara huzur ve neşe getirmesini diliyorum"

Giriş Saati : 29.09.2008 17:03
Güncelleme : 29.09.2008 19:57
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı'nın dünya üzerinde acıyla, gözyaşıyla yaşamak durumunda olan insanlara huzur ve neşe getirmesini temenni ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, yayınladığı mesajında vatandaşların Ramazan Bayramını kutladı.

"Bizler daima adaletten, barıştan, kardeşlikten ve hoşgörüden yana olan bir milletin mensuplarıyız." diyen Erdoğan, dünyanın her şeyden önce sevgi, barış ve dayanışmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. Yoksulluk, terör ve şiddet gibi tüm insanlığı yakından ilgilendiren sorunların çözümü insanları buluşturucak önyargıları kıracak, mesafeleri giderecek bir iklimin oluşturulmasına bağlı olduğuna dikkat çeken Erdoğan, sözlerin şöyle sürdürdü: "Bu anlamda bayramlar milletimizin eşsiz ilham kaynaklarıdır.

Hak ve hakkaniyet çizgisinden ayrılmadan, kimsenin hukukunu çiğnemeden ve çiğnetmeden milletimizle birlikte bu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Bayramlarımız bu duygu birliğimizin en güzel örneği olarak ortadadır. Bu nedenle bayram ve bayrama ait geleneklerin canlı tutulması çok önemlidir. Buna bizim olduğumuz kadar dünyanın da ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bayramlar kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günüdür. Bu birlik, beraberlik ruhunu. bu duygu birliğini güçlendirerek geleceğe taşıdığımız takdirde daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağımızdan hiç kuşku duymuyorum. Yurtta ve yurt dışında bulunan bütün vatandaşlarımızın ve İslam aleminin mubarek Ramazan Bayramını kutluyorum. Bütün milletimize sağlık ve esenlikler diliyorum."

CİHAN