kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

İyi, kötü ve leziz yemeklerin ayrımını yapmak artık sizin elinizde

23.08.2008
De Vany'nin diyetinde karbonhidrat ve ambalajlı gıdalar yerlerini, yağsız et ve en azından iki çeşit sebzeye bırakıyor...
İLİŞKİLİ HABERLER
İyi, kötü ve leziz yemeklerin ayrımını yapmak artık sizin elinizde
* Öğünler
Yemeklerin kıvamını ve rengini iyi ayarlayın ki güzel görünsünler. Eğer meşgulseniz dert etmeyin, günde üç öğün yemek mecburiyetinde değilsiniz. Fındık veya kereviz atıştırın. Bol bol su için. Çay, kahve ve az da olsa şarap içebilirsiniz.

* Karbonhidratlar
Ekmek, kek, çörek, simit, makarna, pirinç, patates, mısır gevrekleri vb. tahıl ürünleri, bitkisel yağlar, fasulye ve karbonhidrat oranı fazla olan yüksek kalorili ambalajlı gıdalardan kaçının.

* Lezzet
Yemeklerinizi fesleğen, sarımsak, maydanoz, biberiye, yeşil soğan, avokado ve fındık gibi taze malzemelerle süsleyin ve lezzet kazandırmak için zeytinyağı gibi çeşitli yağlara başvurun. Kereviz kıvamı güzelleştirir ayrıca testosteron oranı için de iyidir.

* Meyveler
Taze meyvenin her türlüsü iyidir; kavun ve siyah üzüme odaklanabilirsiniz. Meyve suyu bu diyette pek popüler değil. Kahvaltıda bir iki tane, arada sırada yemeklerle de bir parça meyve düşünülebilir.

* Sebzeler
Bol bol çiğ, buharda pişmiş, sotelenmiş ve ızgara sebze yiyin. Konserve, paket veya dondurulmuş sebzeleri tercih etmeyin.

* Protein
Pirzola, biftek, pastırma, hindi ve tavuk gibi et çeşitlerinden bol miktarda tüketin ama kenarlarda biriken yağları ayıklamayı unutmadan. Balık, deniz ürünleri ve yumurta da tercih edebileceğiniz gıdalar arasında.

* Kahvaltı
Hindi, peynir ve meyve, salam ve siyah üzüm, biberli omlet, zeytin ve taze soğan gibi seçenekleriniz var.

* Öğle Yemekleri
Kırmızı lahana, marul, taze soğan, sarımsak, salata, brokoli, karnabahar, somon, ton balığı, hindi, tavuk veya biftekle süslü salatalar servis edilebilir.

* Akşam Yemekleri
Salata ve sebzeyle birlikte pirzola ya da yağları temizlenmiş büyük bir biftek pişirilebilir.