kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Askerlerin anısına bilezik... Obama kürsüye Irak’ta ölen bir askere ait olan ve kolundan hiç çıkarmadığı künyeyle geldi. "Ben Irak’a giderek gazilerle görüşüyorum" diyen Vietnam gazisi McCain’e karşılık olarak "Ben de bu bilekliği asla çıkarmıyorum" dedi.

Kim kazandı?

28.09.2008
Obama ile McCain 1.5 saat tartıştı, ancak kimin tam olarak kazandığı konusunda siyasi gözlemciler kararsız kaldı. Senato'daki geçmişi sadece 4 yıl olan Obama'yı tecrübesizlikle suçlayan McCain, tam 7 kez rakibi için "Anlamıyor.
Saf" dedi. Daha güçlü olduğu alan denilen dış politikada Obama'nın sakin, alttan alan ve hoşgörülü çıkışlarına sert yanıtlar verdi. Ekonomideyse yapıcı söylemler getirdi. Obama rakibine "John" diye hitap etti ve konuşurken gözlerine baktı. McCain ise bir kez bile göz temasına girmedi.

BİRİ TROMPET, DİĞERİ KEMAN
New York Times gazetesi, "İdeoloji değil nesillerin çatışmasıydı" başlığını atarak "McCain konuşma diline daha hakimdi ama bazen çırpındı. Obama ise kimi zaman bilgiçti" dedi. İngiliz Guardian, "Tartışma beraberlikle bitti. Obama daha kısa yanıtlarla tavrını daha iyi savundu. McCain ise ortada kalarak bağımsızları çekmeye çalıştı" ifadesini kullandı.
Önde gelen siyasi internet sitelerinden "politico", "McCain saldırgan, Obama ise sakindi" başlığını attı ve "Sonuç olarak McCain kimi zaman bir trompet, Obama ise daha ziyade bir keman gibiydi" yorumu getirdi. ABD seçimlerinin artık bir geleneği haline gelen canlı yayın tartışmaları, seçmenlerin karar vermesinde en büyük etmenlerden biri olarak görülüyor.