kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Talabani

Talabani: PKK ile mücadeleye devam

DUYGU GÜVENÇ NEW YORK
25.09.2008
Önce Gül'e sarılan Talabani, Türkiye'nin Irak için verdiği katkılara teşekkür ederken, "PKK ile mücadeleye devam edeceğiz" sözü verdi..
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, ABD Başkanı Bush ile koalisyon güçlerine verdiği brifingde Türkiye'ye övgüler yağdırdı. Talabani, Cumhurbaşkanı Gül'e önce sarıldı, sonra da söz verdi: "PKK ile mücadeleye devam." Cumhurbaşkanı Abdullah Gül önceki gün New York'ta koalisyon güçlerine George Bush ve Talabani tarafından sunulan konferansa katıldı. Talabani, konferanstan önce Gül'e "Değerli kardeşim" diye başlayan geçmiş olsun mesajı için teşekkür etti. Talabani Gül'e PKK ile mücadele konusundaki sözünü yineledi: "PKK ile mücadeleye aynen devam edeceğiz." Dışişleri Bakanı Ali Babacan da New York'ta Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile biraraya geldi. Zebari'ye, THY'nin doğrudan Bağdat seferlerinin Ekim'de başlayacağını söyleyen Babacan, meslektaşını Stratejik Diyalog Mekanizması'nın ilk toplantısı için Ankara'ya davet etti. Zebari, "THY seferi ile Ankara'ya gelirim" diyerek daveti kabul etti. Babacan, Irak'taki seçim yasası ve Kerkük'ün geleceğine yönelik kaygılarını aktarırken Zebari, ülkesindeki sorunları anımsatıp mezhepler ve bölgeler arası çatışmalara dikkat çekti.

ERİVAN'A GİTME KARARI
Türkiye'nin Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu'ndan dışladığı İran'ın Dışişleri Bakanı Muttaki ile biraraya gelen Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Erivan ziyaretini anlattı. Babacan, Erivan'a gitme kararı için "Alınması kolay bir karar değildi ama gidilmesi iyi oldu" dedi. Muttaki de Kafkaslar'da Türkiye ile temasta kalmak istediklerini vurguladı.