kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Saçan'ın ifadesini savcı Öz bizzat alacak.

Saçan'a ikinci kez ihraç soruşturması

Kadir ERCANFerit ZENGİN-Önder ŞUŞOĞLU / SABAH
25.09.2008
Daha önce meslekten ihraç edilmesine rağmen Danıştay kararıyla dönen eski emniyet şube müdürü Adil Serdar Saçan'a yeni bir soruşturma açıldı..
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Adil Serdar Saçan hakkında, 2'nci kez meslekten ihracıyla sonuçlanabilecek yeni idari soruşturma başlatıldı. Saçan, polislikten çıkarılmasına rağmen Danıştay kararıyla göreve iade edilmişti. Daha önce hayali ihracat sanığı Erol Maks Kohen'den maddi menfaat temin ettiği gerekçesiyle meslekten ihraç edilen Saçan, Danıştay kararıyla geçen hafta göreve döndü. Niğde Polis Okulu'na öğretmen olarak tayin edilen Saçan'ın bu hafta sonu göreve başlaması bekleniyordu. Emniyet Genel Müdürlüğü işte bu aşamada, Saçan'ın ikinci kez görevden ihraç edilmesi amacıyla, "Ergenekon soruşturmasını örtbas etmek, belgeleri kendi arşivinde gizlemek, Ergenekon soruşturmasını bizzat kendisinin yürütmesi gerekirken, topu istihbarat şubesine atmak" iddialarından soruşturma başlattı. Soruşturmada, Saçan, 200'de Ergenekon soruşturmasını yanlış yönlendirip örtbas etmekle ve Tuncay Güney'de ele geçirdiği belgeleri kendi özel deposunda gizlemekle suçlanıyor. Öte yandan önceki gün gözaltına alınan Saçan ile birlikte Tuncay Özkan, eski DGM askeri savcısı Tanju Güvendiren ve eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi için dün bir günlük ek süre alındı.

TESLİM OLDU
Öte yandan "Ergenekon" soruşturması kapsamında aranan Biz Kaç Kişiyiz Derneği Genel Başkanı Selim Utku Gümrükçü'nün teslim olduğu bildirildi.