kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ana sınıfı zorunlu olacak

25.09.2008
Mİlli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirmek için çalışma başlattı. 30 Pilot bölge belirlenerek hazırlık için yazı gönderildi..
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2009-2010 yılından itibaren okul öncesinde pilot olarak "zorunlu eğitime'' geçmeyi planlıyor. MEB, okul öncesi alanda okullaşma oranları en yüksek 30 il belirleyerek, bu çerçevede hazırlık çalışması yapmaları talimatı verdi. MEB Okulöncesi Eğitim Genel Müdürü Remzi İnanlı, okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesi amacıyla çalışma başlattıklarını belirtti.Okullaşma oranları en yüksek olan 30 il belirleyerek bu illere birer yazı gönderildiğini ifade eden İnanlı, 60-72 ay yaş grubu çocuklar için okul öncesi eğitimin zorunlu tutulmasına yönelik hazırlık çalışması yapmalarının istendiğini söyledi. Uygun illerde pilot uygulama başlatılacağını bildiren İnanlı, "Pilot uygulama için kanun gerekmiyor. 'Türkiye genelinde okul öncesinde zorunlu eğitime geçilecek' denilirse o zaman kanun gerekir'' dedi. Okul öncesi eğitimi 36-72 ay yaş çocukları kapsıyor. Eğitim Bir-Sen'in Ankara'daki iftar yemeğine katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de uygulamayla ilgili bilgi verdi ve seçilen 30 ilde okullaşma oranının yüzde 70'i bulduğunu söyledi.

FİİLİ ZORUNLULUK
Bakan Çelik, sadece 30-31 ilde başlatılacak uygulamanın Anayasa'nın fırsat eşitliğine aykırı olduğu için "Resmi değil, fiili bir zorunluluğa" geçeceklerini söyledi. Amasya, Artvin, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muğla, Nevşehir, Rize, Sakarya, Sinop, Trabzon, Tunceli, Uşak, Yozgat, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Yalova ve Kilis.