kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Demet Akbağ

İnsan içine çıkacak yüzü yok

MEHMET ÇALIŞKAN
24.09.2008
Demet Akbağ ile senarist Sırrı Süreyya Önder, 'O... Çocukları' filminin yapımcısı Selay Tozkoparan'ı ağır bir dille eleştirdi. Tozkoparan'ın filme emeği geçenlere ücretlerini ödememesi ve filmi Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne göndermemesi bardağı taşırdı ..
Geçen mayıs ayında vizyona giren 'O... Çocukları' filminin yapımcısı Selay Tozkoparan'a duyulan öfke her geçen gün artıyor. Yönetmeninden oyuncularına, teknik ekipten basın danışmanlarına kadar; Demet Akbağ dışında hiç kimsenin ücretini alamadığı filmin Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne de gönderilmemiş olması filmde emeği geçenleri çileden çıkarttı. İpek Tuzcuoğlu, oyunculuk ücretini alamadığı gerekçesiyle Tozkoparan'a dava açarken, başrol oyuncusu Demet Akbağ ile filmin senaristi Sırrı Süreyya Önder de Tozkoporan'ı ağır bir dille eleştirdi.

Akbağ isyan etti
Bugüne dek polemiklerden uzak duran Demet Akbağ, Selay Tozkoparan'a kızgınlığını şöyle dile getirdi: "O... Çocukları'nın hikayesinden çok etkilenerek, gelen teklifi kabul ettim. Bu filmle birçok festival heyecanı yaşayacağımı düşünmüştüm. Altın Portakal Film Festivali de bu heyecanlardan biriydi. Ne var ki filmin yapımcısının Altın Portakal'a başvuru bile yapmadığını öğrenince büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Ayrıca büyük bir özveriyle filmi bitiren tüm ekibin hakkını ödemediği gibi festival keyfini de hepimizin elinden aldı. Filmi zaten çok zor şartlarda tüm ekip birbirimize yardımcı olarak bitirdik. Bu kadar özveriyi de filmin hikayesini çok sevdiğimiz için gösterdik. Ekibin parasını ödemediği ve Altın Portakal Film Festivali'ne başvuruda bulunmadığı için Selay Tozkoparan'a çok kızgınım..."

Hikayemi ziyan etti
Filmin senaristi Sırrı Süreyya Önder de Selay Tozkoparan'a yüklendi ve tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Selay Hanım, Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne başvurmadığı gibi, başka festivallere de başvurmayacaktır. Çünkü insan içine çıkacak yüzünün olduğunu sanmıyorum. Hikayemi de, birbirinden değerli oyuncuları da, hikayeyi çok severek bu işe giren tüm ekibi de böylece ziyan etmiştir."
Haberin fotoğrafları