kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Şeker Bayramı değil, dört dörtlük Ramazan Bayramı'

Bülent AYDEMİR Ş.URFA
24.09.2008
Şanlıurfa'dan yeni bir polemik başlatan Başbakan, "Ramazan Bayramı'nın adını değiştirmişler, Şeker Bayramı diyorlar. Bu bir kültür erozyonudur" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da yeni bir tartışma başlattı. Erdoğan, Ramazan Bayramı'nı "Şeker Bayramı" olarak nitelendiren ve tatil imkânı olarak değerlendirenlere tepki gösterdi. Erdoğan, "Şeker Bayramı değil, dört dörtlük Ramazan Bayramı" dedi.

'ADI TATİL OLDU'
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından Şehitlik Çamlık Restoran'da verilen iftar yemeğine katılan Erdoğan partililere hitaben yaptığı konuşmada Ramazan Bayramı-Şeker Bayramı tartışması başlattı. Erdoğan şunları söyledi: "Bayram adını değiştirdiler, ne oldu bayramın adı; 'tatil'. Bu bayram 'tatil' değil, ayrı bir şey. Adını bir başka türlü değiştirmişler şimdi; 'Şeker Bayramı.' Bu dört dörtlük bir Ramazan Bayramı. Ne şeker bayramı. İlginç şeyler oluyor. Bu bir kültürel erozyondur aslında. Bunlara fırsat vermemeliyiz. Olması gereken neyse bunu yerinde aynı şekilde değerlendirmemiz lazım. Bu değerler erozyona uğrarsa, kayba uğrarsak o güç dengelerini sarsarız ve yavaş yavaş onlardaki kayıp geleceğimizi de inkıraza götürür. Şartlar zorlamadığı sürece bayramda anacığımın elini öpmeden bir yere ayrılmam. Şanlıurfalı bunu zaten bilir de hani ben buradan bu mesajı vereyim. Başbakan bunu da konuştu, acaba bunun altında ne yatıyor diye bir şeyler karıştırmazlar. Ben bir sorumluluğun gereğini yerine getirmek durumundayım." Güven ve istikrarın olmadığı yere yabancı sermayenin gelmeyeceğini belirten Erdoğan şunları söyledi: "Para cıva gibidir. Güven ve istikrarın olduğu yere gelir. Terörün, güvenin olmadığı yere gitmez. Akşam başka, sabah başka krizlerin olduğu yere gitmez."

'BU AYRIMCILIKTIR'
Alt-üst kimlik tartışmasına da değinen Erdoğan, şunları söyledi: "Bizi buluşturan şey, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliğidir. Bundan kimsenin rahatsız olmaması gerekir. Ben Siirt'ten evliyim ama Rizeliyim, Biz ayrı havada, ayrı tavada mı yiyeceğiz. Bizi birleştiren bir şeyin olması gerekir. O da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Niye rahatsız oluyoruz, nedir bu? Bakıyorsunuz bir grup illa benim etnik kimliğim galip gelecek. Bırakın bunları. Bu ayrımcılıktır, bölücülüktür."