kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye'yi karalama broşürüne soruşturma

Giriş Saati : 20.09.2008 14:10
Güncelleme : 20.09.2008 22:44
Yeni Haber
Kuşadası Limanı'nı geçen hafta ziyaret eden Malta bandıralı ''Celebrty Galaxy'' adlı gemide basılarak turistlere dağıtılan ve Türkiye aleyhine yazılar içerdiği iddia edilen gazeteyle ilgili çalışma başlatıldı.

Kuşadası Limanı'na gelen ''Celebrty Galaxy'' adlı gemide, ilçeyi ziyaret edecek turistlere dağıtılan gazetede, Türkiye'nin çok güvensiz bir ülke olduğu iddia edildi. Ayrıca gazetede, ''Kuşadası Limanı'na indiğinizde yanınıza fazla para, kredi kartı ve diğer değerli eşya almayın. Limandan çok fazla uzaklaşmayın. Türkiye güvenli değil'' gibi ifadelere de yer verildi.

Gazetedeki söz konusu ifadelerin Kuşadası'nda rahatsızlık yaratması üzerine Kaymakam Mustafa Esen başkanlığında, Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ve meslek örgütü temsilcilerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda, dağıtılan gazetenin yeminli tercüme bürolarında tercümesinin yapılmasına, resmi girişimlerde bulunulmasına karar verildi.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, dağıtılan gazeteyle ilgili olarak gerek gemi, gerekse gemi acentesi nezdinde girişimde bulunacaklarını belirterek, ''Gazetede yazılanların hiçbirini ne Kuşadası ne de Türkiye hak ediyor. Akdeniz'deki en güvenli limanlardan biriyiz. Gazetenin tercümesi tamamlandıktan sonra gerekli tüm resmi girişimlerde bulunacağız. Kimsenin ülkemizi kötülemeye hakkı yok ve buna izin vermeyeceğiz'' diye konuştu.

TUR ACENTESİ OLARAK GEMİ FİRMASIYLA BAĞLANTIYA GEÇTİK

Malta bandıralı Celebrty Galaxy gemisine tur hizmeti veren Tura Turizm'den yapılan açıklamada ise söz konusu gazetenin acenteler tarafından dağıtılmadığını ifade etti.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Gemide dağıtılan recomende (tercihli alışveriş) broşürleri ile söz konusu gazete farklı şeylerdir. Gemi acentelerinin böyle bir bildiri dağıtması kendilerine zarar verir. Sonuçta turist alışveriş yaptığı süreçte acente para kazanır, turist yanına kredi kartı ve para almazsa ne acente ne de ülke kazanır. Bu gazete geminin gittiği liman ve ülkeye göre basılır ve gidilecek yer tanıtılır. Biz tur acentesi olarak gemi firması ile bağlantıya geçtik, gerekli yazışmalara başladık ve gemi firması da böyle bir konudan haberlerinin olmadığını bildirdi. Gemi firması yetkilileri, konunun araştırılacağını ve bunu yapanların cezalandırılacağı yönünde açıklama yaptı.''

AA