kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Kimse birdenbire suçlu ilan edilemez"

Giriş Saati : 20.09.2008 11:36
Güncelleme : 20.09.2008 22:44
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler 63. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere, özel uçak ANA ile ABD'nin New York kentine hareket etti.

Cumhurbaşkanı Gül'ü, Esenboğa Havalimanı'ndan TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ankara Valisi Kemal Önal, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman ve Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz uğurladı.

Gül ve beraberindekileri taşıyan ANA uçağı saat 11.15'te Esenboğa Havalimanı'ndan hareket etti. Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte eşi Hayrünnisa Gül de New York'a gitti.

"KİMSE BİRDENBİRE SUÇLU İLAN EDİLEMEZ"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya'da sonuçlanan Deniz Feneri davasındaki suçlamalarla ilgili Türkiye'de gerekli incelemelerin yapılacağını belirterek, "Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiye'de savcılar vardır mahkemeler vardır bunlarla ilgili bütün şüpheler giderilecektir. Gerekli yasal araştırmalar, soruşturmalar yapılacaktır. Kimse birden bire suçlu ilan edilemez. Ancak bir şüphe varsa gerekli kurumlar gerekli incelemeleri yapacaktır. Kamuoyuna net bir şekilde açıklanacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 63. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere bugün ABD'nin New York kentine gitti. Gül, hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda ziyareti hakkında açıklamalar yaptı. Gül, 23 Eylül'deki açılış oturumunda BM Genel Kuruluna hitap edeceğini belirterek, Genel Kurul'a katılacak hükümet ve devlet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştireceğini söyledi. İkili temaslarında Türkiye'nin Güvenlik Konseyi adaylığına verdiği önemi vurgulayarak, üyelik için destek isteyeceğini ifade eden Gül, "Temaslarımda bölgesel sorunlar başta olmak üzere BM gündemindeki meseleler hakkında muhataplarımla görüş alışverişinde bulunacağım Böylece bu konulara ilişkin yaklaşım ve beklentilerimizi en üst düzeyde muhataplarıma aktarma fırsatı bulacağım" dedi. BM ile ilgili faaliyetlerinin dışında ise çeşitli düşünce kuruluşlarının düzenledikleri etkinliklere katılacağını belirten Gül, Amerika ve dünya kamuoyunu Türk dış politikası ve ekonomisi konusunda aydınlatacağını ifade etti. New York'taki Türk dernek ve kuruluşlarının yanı sıra Türk vatandaşlarıyla da bir araya geleceğini söyleyen Gül, 28 Eylül'de yurda döneceğini kaydetti.

Gül, ikili temasları kapsamında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'la da bir araya gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, "Sarkisyan'ın gelip gelmeyeceğini bilmiyordum dolayısıyla böyle bir görüşmemiz yok. Dışişleri Bakanlarımız düzeyinde görüşmeler olacak" dedi.

SİYASİ KONULARA GİRMEM DOĞRU OLMAZ

Bir soru üzerine Deniz Feneri Davasına da değinen Gül, şunları söyledi:

"Türkiye'de savcılar var. Bağımsız mahkemeler var. Bildiğim kadarıyla savcılar bu konuda bazı işlemler yapıyorlar. Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır. Bu tip polemiklerin yardımlaşmaları engellememesi lazım. Herkesin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırması için titiz davranması gerekir. Halkımızın yardımlaşma geleneğinin eksilmemesini arzu ederim. Söz edilen konu ile ilgili inceleme başlattıklarını İçişleri Bakanlığı'nın denetim başlattığını duydum, takip ediyorum. Bütün iddiaların netleşmesi gerekir. Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiye'de savcılar vardır mahkemeler vardır bunlarla ilgili bütün şüpheler giderilecektir. Gerekli yasal araştırmalar soruşturmalar yapılacaktır. Kimse birden bire suçlu ilan edilemez. Ancak bir şüphe varsa gerekli kurumlar gerekli incelemeleri yapacaktır. Kamuoyuna net bir şekilde açıklanacaktır."

Başbakan Erdoğan'ın bazı gazetelerin boykot edilmesi çağrısının sorulması üzerine ise Gül, "Siz de takdir edersiniz ki bu siyasi konulara girmem doğru olmaz" yanıtını verdi.

(ANKA)