kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Bırakın kirletsinler'

Giriş Saati : 20.09.2008 10:45
Güncelleme : 20.09.2008 23:28
Yeni Haber
Anne ve babaların, üzerlerini kirletecekleri endişesiyle oynamalarını yasakladıkları çamur, Adana'daki bir ana okulda AB projeli çalışmanın unsuru oldu.

Adana'daki Toros Anaokulunda toprağa elleriyle şekil veren, düşünen, sorgulayan ve yeteneklerini ortaya koyan minik öğrencilerin, geleceğe daha güvenle hazırlandıkları bildirildi.

Kil makinesinin başına geçen öğrenciler, hayallerinde canlandırdıklarını maharetli elleriyle toprakla buluşturmanın sevincini yaşıyor.

Okul Müdürü Emin Doğan, okul öncesi eğitimde öğrencilerin gerekli bilgi birikimine sahip olabilmeleri ve sosyal anlamda gelişmeleri için yaptıkları çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Doğan, eğitim çalışmalarının yanı sıra AB projeleri de hazırladıklarını belirterek, bu kapsamda geçen yıl AB destekli ''Anaokullarında Kil Çalışmalarıyla Yaratıcı Eğitim'' adlı projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

İspanya, Letonya ve Bulgaristan'ın ortak olduğu projenin koordinatörlüğünü kendilerinin yaptığını anlatan Doğan, proje kapsamında okul bahçesine kil atölyesi kurduklarını kaydetti. Doğan, şunları söyledi:

''Çağın yeniliklerini yakalamak için her türlü çabayı gösteriyoruz. AB projesinde koordinatör olmak çok büyük sorumluluk gerektiriyor. Bu sorumluluk bilinciyle yaptığımız çalışmada öncelikli amaç, çocukların yaratıcılığını geliştirmek. Materyal ise kil. Bu yolla çocuklar negatif enerjilerden arınarak, hem fiziki hem de sosyal anlamda kendilerini geliştiriyorlar. Kille hayalindekileri şekillendiren çocuklar, elleri ve giysileri kirlense de mutlu oluyorlar.''

Atölyede çalışan çocukların daha aktif ve sosyal olduğunu gözlemlediklerini bildiren Doğan, atölyeden veli ve Adana'daki diğer anaokulu öğrencilerinin de haftanın belirli günlerinde yararlandığını kaydetti.

ESERLER SERGİLENİYOR

Doğan, kil atölyesinde çocukların yaptığı çalışmaların önce kurutulduğunu, daha sonra boyandığını söyledi.

Eserleri özel günlerde okul bahçesinde sergilediklerini vurgulayan Doğan, eserlerin projeye ortak olan İspanya'da sergilendiği ve çok beğenildiğini, serginin önümüzdeki günlerde Letonya ve Bulgaristan'da da açılacağını bildirdi.

(AA)