kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
23 Eylül’de Man Booker ödüllü Salman Rüºdi ve Nobelli Orhan Pamuk, Myanmar için konuºacak.

Pamuk ve Rüşdi, Budistler ve Nergis kasırgası için devrede

20.09.2008
New York'ta 23 Eylül'de bir araya gelecek olan Orhan Pamuk ve Salman Rüşdi, bazı yazarlar ile birlikte Myanmar'a yardım amaçlı geceye katılıyor..
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, ABD'nin New York kentinde, Myanmar'daki Nergis Kasırgası'ndan etkilenenlerin yararına düzenlenecek ve bu ülkedeki Budist rahiplere yönelik ifade özgürlüğü taleplerini desteklemek amacıyla hazırlanacak uluslararası bir etkinliğe katılacak.
Açık Toplum Enstitüsü Burma Programı ile, Uluslararası Yazarlar Birliği PEN'in Amerika Merkezi ve New York Review of Books dergisinin desteği ile gerçekleşecek etkinlik, 23 Eylül salı akşamı saat 19.00'da yapılacak.
Etkinlikten elde edilecek gelir, Nergis Kasırgası kurbanları için yardım toplayan Uluslararası Burmalı Rahipler Organizasyonu'na aktarılacak.
Girişim ayrıca, bir yandan eserleri askeri rejim tarafından yasaklanan yazarları onurlandırmayı amaçlarken; diğer yandan geçen yıl hayatını kaybeden ya da kayıp olan ancak hala askeri yönetime direnmeyi sürdüren Budist rahiplere saygı duruşu niteliği taşıyor.
Etkinliğe Pamuk'un yanı sıra Man Booker ve Whitbread edebiyat ödüllü yazar Salman Ruşdi, Kiran Desai, Siri Hustvedt , Joseph Lelyveld ve George Packer gibi imzalar da katılacak. Gecede eserleri askeri yönetim tarafından yasaklanan Myanmarlı yazarların çalışmalarından parçalar okunacak. Etkinlikte ayrıca geçen yılki Budist rahipler isyanının önde gelen isimlerinden Venerable U Gavsita ve Birleşmiş Milletler Burma eski raportörü Paulo Sergio Pinheiro da söz alacak.
Haberin fotoğrafları