kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"PKK dünyada en çok destek alan terör örgütü"

Giriş Saati : 19.09.2008 16:35
Güncelleme : 19.09.2008 23:35
Yeni Haber
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bir iftar programına davetli olarak geldiği Brüksel'de başta terörle mücadelede başta Belçika olmak üzere Avrupa ülkelerine yüklendi. Türkiye'nin terörle mücadelede karşılaştığı zorluğa değinen Çiçek, "Dost ve müttefiklerimizden terörle mücadelede daha samimi, daha kararlı işbirliği içerisinde olmalarını istiyoruz. Bunların başında hiç şüphesiz Belçika geliyor." dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Amasya Milletvekili Akif Gülle ile birlikte Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin (ATDB) Brüksel'deki iftar programına katıldı. ATDB'nin Brüksel ofisinin Avrupa Parlamentosu (AP) yanında verdiği iftara çok sayıda seçkin davetli iştirak etti.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, altı ay önce yine Brüksel'de olduğunu ve Türkiye adına Doğu-Batı Enstitüsü'nün düzenlediği terörle mücadele işbirliği konferansına katıldığı hatırlattı. Çiçek, "Terör konusu ülkemizin olduğu kadar bölgemiz ve dünyanın bir gerçeğidir. Cezaevlerinde şu veya bu örgüt adına terörden hüküm giymiş 38 örgüt var. Bu, Türkiye'nin ne kadar önemli bir bela ile mücadele ettiğinin en açık göstergesidir. O gün terörle mücadele konusunda Belçika'yla olan sıkıntılarımızı görüşmek ve birlikte çözüm bulabilmek için altı ay evvel buradaydım. Bazı mesafeler alındı. Ama bu yeterli değil.'' konuştu. Bakan Çiçek, ülkelerin tek başına yapmış olduğu mücadelenin köklü sonuçlar için yeterli olmadığına değinerek "Mutlaka tüm ülkelerin bu konuda hassasiyet göstermesi gerekiyor. Aksi halde bir ülkede suç işleyen örgüt mensupları rahatlıkla demokratik ülkelere kaçabilmekte, sonra orada elde ettikleri bir kısım imkânlarla mücadelelerini başka bir şekilde devam ettirebilmektedir. Dostlarımızdan, müttefiklerimizden bu mücadelede daha samimi daha kararlı işbirliği içerisinde olmalarını istiyoruz. Bunların da başında hiç şüphesiz Belçika geliyor." dedi.

Cemil Çiçek, Türkiye'de etnik bölücü terörün geniş uluslararası bir desteğe sahip olduğunu belirttikten sonra, "Dünyada birçok terör örgütü var fakat açıkça söylemek gerekirse bizim uğraştığımız terör örgütü (PKK) dünyada en çok dış destek alan örgüttür. Dünyada dışarıdan en fazla yardım alan, himaye gören bu örgüttür. Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece bir örgütle değil, bunun arkasındaki destekçilerle de mücadele etmektedir." şeklinde konuştu."Genel seçimlerde üç şekilden birisi ile oy kullanma mümkün"

Yurtdışındaki Türklerin seçimlerde oy kullanma hakkına da değinen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Yaptığımız araştırmada 155 ülkede 2 milyon 784 bin seçmen vatandaşımız olduğunu gördük. Her ülkenin şartları, mevzuatları ve sistemleri farklı. Hepsini hesaba katarak tek tip oy kullanma imkânsız. Biz de Yüksek Seçim Kurulunun Dışişleri Bakanlığı ile birlikte çalışarak her ülkenin kendi durumuna göre dört yöntemden birisini seçmesini mümkün kılar hale getirdik. Bunlardan bir tanesi şu an yürürlükte olan gümrük kapılarıdır. İkincisi, birçok ülkenin başarı ile kullandığı mektupla oy kullanma. Üçüncüsü elektronik sistemle. Dördüncüsü de sandık koymak suretiyle.'' şeklinde konuştu.

Ana muhalefet partisi CHP'nin bu yasayı Anayasa Mahkemesine götürdüğünü hatırlatan Bakan Çiçek, ''Anayasa Mahkemesi ise sadece mektupla oy kullanma kısmını iptal etti. Vatandaşlarımızın yurtdışında oy kullanmasının tümünü değil, sadece mektupla oy kullanma yöntemini iptal etti. Bundan sonraki genel seçimlerde üç şekilden birisi ile oy kullanma mümkün. Belçika'da bunlardan hangisinin tercih edileceğini Yüksek Seçim Kurulu karar verecek. Çünkü seçimi yapan anayasa gereği bu kuruldur. Bu yasa Avrupalı Türklerin parlamentoda görev almasına da imkan verecektir." dedi.

(CİHAN)