kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mehmet Ali Şahin

Hükümet ve muhalefet: Savcılar göreve

18.09.2008
Almanya'da Deniz Feneri davasının mahkûmiyetle sonuçlanması iktidar ve muhalefet cephelerinde aynı şekilde yankılandı.

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek: Suç işleyen hiç kimsenin hamisi, destekçisi olmayız "Cumhuriyet savcıları gereğini yapar, yapmalıdır.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin: Ne şahsım ne de bakanlığım bu davanın tarafıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının suç işlemesi ve hüküm giymesi sevinilecek bir şey değil.

Nihat Ergün (AKP Grup Başkanvekili): Beklendiği gibi sonuçlandı. Zaten sanıklar suçlarını itiraf etti. Bu dava insanların yardımseverlik duygularını inciten ve iyilik hareketlerini sekteye uğratan bir dava oldu. Hem İçişleri hem Adalet bakanlıkları, hem de cumhuriyet başsavcılığı inceleme başlattı. Varsa Türkiye'de de bu suça karışanlar, onlar da gereken cezayı alır.

Deniz Baykal (CHP Genel Başkanı): "Sorumlular yargılandı, ceza aldı" denilerek olayın kapatılamayacağını belirterek" Olay esas şimdi başlamalı. Türkiye ayağı araştırılmalı, yargı süreci başlatılmalıdır" dedi.

Mustafa Özyürek (CHP Genel Saymanı): Artık olayda en ufak kuşku yok. Türkiye ayağı çok önemli. Orada görev yapmış olan kimselerin şimdi pek çok yerde görev alması da gösteriyor ki, AKP'nin iç içe olduğu bir organizasyondur. Türkiye'de de hukuk devletine bağlı namuslu, dürüst görevini yapacak savcılar ve hâkimler vardır. Yeter ki iktidar onların ellerini tutmasın.

Oktay Vural (MHP Grup Başkanvekili): Dolandırıcılığın sabit olduğu Türkiye'ye de yönlendiği belirlendi. Sayın Adalet Bakanı, neden üzülüyor? Hâkim ve savcılara mesaj mı vermek istiyor?

Hasan Erçelebi (DSP Genel Sekreter Yardımcısı): Bu dava asıl Türkiye'yi ilgilendiriyor. Savcılar harekete geçmeli.
Haberin fotoğrafları