kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Emekli orgeneral Şener Eruygur

Eruygur, beyin kanaması geçirdi

Ceyda KARAASLAN - Abbas ÇAKAR / SABAH
18.09.2008
Ergenekon tutuklusu Eruygur, cezaevinde merdivenden düştü. Emekli orgeneral beyin kanaması geçirdi, boyun kemiği kırıldı..
Ergenekon soruşturması nedeniyle 74 gündür tutuklu bulunan emekli orgeneral Şener Eruygur, Kandıra F Tipi Cezaevi'nde merdivenlerden düşerek beyin kanaması geçirdi. 67 yaşındaki Eruygur'un boyun kemiğinde de 4 parçalı bir kırık olduğu tespit edildi. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, Eruygur'un durumunun kritik olduğunu söyledi. Eruygur'un dün cezaevinin ikinci katındaki koğuşundan cezaevi bahçesine inmek isterken tansiyon yükselmesi sonucu düştüğü öğrenildi. Başını çarpan Eruygur'un kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu yaptığı ilk açıklamada, "Birinci boyun kemiğinde sipinal kanala etki etmeyen 4 parçalı bir kırık tespit edildi. Kafa içinde 3 cm'lik kanama mevcut. Tedavisinin daha rahat yapılması için yoğun bakıma alınarak uyutuldu. Ameliyat düşünülmüyor'' diye konuştu.

ADD: BU BİR CİNAYET
Mutlu akşam saatlerinde yaptığı açıklamada ise Eruygur'un beyindeki kanamanın sabaha göre yüzde 10 arttığını belirtirek şunları söyledi: "Beyninde kanama yapan yırtık damarlarda tansiyonun yükselmesi, kanamanın yeniden başlaması anlamına geliyor. O zaman kafa içindeki kanama artacaktır. Bu daha ciddi sorunlara yol açar. Umarım böyle bir şeyle karşılaşmayız" dedi. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Sekreteri Suay Karaman, olayla ilgili yaptığı açıklamada "Bu sürecin sorumluları var. Bu kadar strese dayanamadı. Bu bir cinayet" dedi. ADD Genel Başkanı Sina Akşin de Eruygur'un tahliyesini istedi.