kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Bana kola içirdiler rahatsızlandım'

İsmet ACAR SABAH
18.09.2008
Kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Üzmez ilk ifadesini reddetti. Üzmez, olay günü mağdure ve annesiyle yemeğe çıktığını, orada içtiği koladan midesinin bulandığını, mağdureye yaklaşmadığını söyledi..
Bursa'nın Mudanya ilçesinde 26 Nisan'da düzenlenen operasyonda 14 yaşındaki B.Ç.'ye "cinsel istismar'' suçundan tutuklanan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez (76) ile mağdur çocuğun annesi Livaze Ç.'nin yargılanmasına başlandı. Bursa E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Üzmez ve Ç, iki ayrı cezaevi aracıyla adliye binasına getirildi. Üzmez, cezaevi aracından indirilirken, gazetecilerin kendisine seslenmesi üzerine kelepçe takılı elleriyle selam verdi. Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına yazar Üzmez'in istismar ettiği iddia edilen ve poliste bu yönde ifade veren 14 yaşındaki B.Ç., pedegog eşliğinde katıldı. Mahkeme heyetinin, başkan Kadir Ünal ile kadın üyeler Munise Türkpençe ve Mehtap İşkar'dan oluştuğu duruşmada B.Ç.'nin sürekli ağladığı dikkati çekti. Mahkeme Başkanı Ünal, mağdurenin 15 yaşından küçük olması ve suçun genel ahlakın gerekli kıldığı hallerden oluşu nedeniyle, bu duruşmaya özel gizlilik kararı verdi. Kararın ardından mahkeme salonu, sanıkların birinci derece yakınlarının dışında boşaltıldı. Yazar Üzmez'in eşi Ayşe Üzmez de salondan çıktı.

"MİDEM BULANDI"
Duruşmada ifade veren Hüseyin Üzmez'in, suçu reddedip gözaltına alındığında savcıya verdiği ve olayı detaylı anlattığı ifadesini de kabul etmediği öğrenildi. Mağdureyi İstanbul'da iki kez istismar ettiği iddiasını yalanlayan Üzmez'in, "Ben mağdureyi İstanbul'da hiç görmedim. Yine mağdureye yönelik olarak Mudanya'da işlediğim iddia olunan cinsel istismar suçunu da kabul etmiyorum" dediği belirtildi. Üzmez'in, gözaltına alındığı gün yaşadıklarını ise şöyle anlattığı bildirildi: "Ben mağdure ve ailesini tanıyorum. İnegöl'de buluşup lokantaya gitmiştik. Meşhur ve tanınmış bir kişi olmam nedeniyle beni herkes tanır, herkes selamlaşır, sarılır, öper. Özdilek Alışveriş Merkezi'ne de yemeğe gittiğimizde, tanımadığım kişiler ben içmek istemememe rağmen bana 'kola' içirdiler. Hatta mağdure ve annesiyle birlikte yediğimiz yemeğin parasını bile verdiler. Kolayı içtikten sonra benim midem bulandı, rahatsızlandım. Daha sonra Mudanya'ya gittik. Burada mağdure ile yalnız kaldığım ve kendisini cinsel istismar ettiğim suçlamasını kabul etmiyorum." Yanında pedagog olduğu halde ifade veren B.Ç.'nin de, "Sanık Hüseyin Üzmez'in bana karşı herhangi bir cinsel istismarı, annemin de yardımı söz konusu değildir" dediği belirtildi. Hakimin daha önce verdiği aksi yönde ifadelerini sorması üzerine ise B.Ç.'nin, "Daha önceki ifadelerimi kabul etmiyorum" dediği öğrenildi. Anne Livaze Ç.'de ifadesini reddetti. Mahkeme heyeti, B.Ç. ile ilgili hastane ve Adli Tıp Kurumu raporlarının beklenmesi, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ertelerken, Üzmez ve Livaze Ç.'nin tahliye talebini, "delillerin toplanma aşamasında olmasını" dikkate alarak reddetti.
Haberin fotoğrafları