kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hasan Öztürkmen

Haber Turu

18.09.2008
Binbaşı ve subaylara usulsüz ihale gözaltısı
Diyarbakır'da askeri yapıların yapım ve onarım ihalelerinde usulsüzlük tespit edilmesi üzerine askeri inzibat ve polisin iki gün önce ortaklaşa düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 19 kişi arasında biri binbaşı 9 subay ve bazı askeri personelin de bulunduğu belirtildi. Askeri birimlerde gerçekleştirilen operasyonla ilgili detaylar gizli tutulurken; ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla gözaltına alınan askeri personelin ifadeleri 7. Kolordu Komutanlığı Merkez Komutanlığı'nda, gözaltındaki sivil personel ve müteahhitlerin ifadeleri ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde alınıyor. Zanlıların sorgusu devam ederken, Askeri Savcılık son bir yıl içinde yapılan ihalerler ilgili doylaları incelemeye aldı.
Mürsel ACAY / SABAH

CHP'li başkan çeteye yardımdan yargılanıyor
Gaziantep'te CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen'in de aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 53 sanıklı çete davasına başlandı. Parti kongresinde kavga çıkarttıkları, iş adamları ve vatandaşlardan haraç aldıkları, tehditte bulundukları, çek senet tahsilatı ve yağma yaptıkları iddia edilen sanıklardan 16'sı dün tahliye edildi. Şahinbey CHP ilçe kongresinde desteklediği adayın rakibinin dövdürülmesi için çeteden yardım istediği iddia edilen ve 'örgüte yardım yataklıktan' yargılanan tutuksuz sanık Öztürkmen'in ise talimatla ifadesinin alınmasına karar verildi.
Nazan ERDEM / SABAH

Suriye-İsrail arası görüşme ertelendi

Suriye, İsrail ile dolaylı barış görüşmelerinin bugün için planlanan 5. turunun, İsrail'in talebi üzerine ertelendiğini açıkladı. Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İsrail tarafının görüşmelerin ertelenmesini istediğini" belirterek, "İsrail tarafı görüşmelere devam etmeye hazır olduğunda kendilerinin de hazır olacağını" söyledi. İsrail hükümet sözcüsü Mark Regev, ertelemeyle ilgili ayrıntılı bilgi vermezken, dolaylı görüşmelerin süreceğini ümit ettiklerini belirtti. Regev, İsrail'in, ''görüşmelere aracılık eden Türkiye'nin girişimine ve Suriye ile dolaylı görüşmelere bağlılığının sürdüğünü'' vurguladı. İki ülke arasındaki barış görüşmelerinde Türkiye önemli bir rol üstleniyor.
AA