kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Deniz Akkaya, Mehmet Turgut’un objektifinin karşısına vampir konseptiyle geçmişti.

Fotoğrafçıların en delisi benim!

17.09.2008
Karakalem dergisinin kapağı için Pelin Batu'yu kanlı küvete sokan Deniz Akkaya'yı vampir yapan fotoğrafçı Mehmet Turgut, fotoşop kullandığını ve bundan gocunmayacağını açıkladı..
Cine5'te yayınlanan 'Cine City' programında Kemal Hamamcıoğlu'nun konuğu olan fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, piyasadaki fotoğrafçıların içinde en deli olan kişinin kendisi olduğunu söyledi. Turgut, Hamamcıoğlu'nun sorularını yanıtladı:

* Yaptığın işte ne kadar iyisin?
Delilik anlamında en delisi benim. Kendimi çok normal görmüyorum. Zaten sanatla uğraşıyorsan normal bir insan olman imkansız. Bu delilik ortalığı yıkıp dökmek ya da bağırıp çağırmak tarzında değil. Birisinin göstereceği tepkinin on katını gösteriyorum bazen. Mesela aşık oluyorsun; bazıları aşk acısını bir haftada atlatırken sen dört haftada atlatıyorsun.

* Kimin fotoğrafını çekmezsin?
"Şunu çekmem, türkücü çekmem" demem. Herkesin fotoğrafını çekerim. Herkesi kendi çektiğim gibi çekerim. Olay bu zaten.

* Fotoğraflarında ne kadar fotoşop var?
Fotoşop tabii ki kullanıyorum. Aslında ağır bir makyaj, çok çeşitli ışık teknikleri ve doğru bir makine seçimi söz konusu. Herkes zannediyor ki fotoşopta saatlerimi harcıyorum. Oysa benim en fazla on dakikamı alıyor.

* 'Fotoğrafın fahişesiyim' dedin mi?
Fotoğraf montaj programları ile ilgili çeşitli söylevler veriliyor. Bende söylevler böyleyse fotoşop kullanmak fahişelik olarak nitelendiriliyorsa, o zaman problem yok. Fotoğrafın fahişesiyim! Bundan hiç gocunmayacağım.

HİÇBİR İŞİMİ BEĞENMEM
* Hangi kadını fotoğraflamak istersin?
Bende birine hayran olma durumu yok. Hiç olmadı. Mesela çok iyi bir rock dinleyicisiyim. Ama şimdiye kadar kimsenin tişörtünü üzerime giyip gezmedim.

* En büyük defon ne?
Hiçbir işimi beğenmemem. Bir işi bitirip, acaba bu olmadı mı düşüncesi yoruyor beni. Çünkü sonraki aşamayı aradığım için o anda yaptığım, genelde beni tatmin etmiyor.

* Seni ya çok seven ya da nefret eden var...
Narsist yönüm var. Kendimi iyi buluyorum. Ama bazı çevrelerce yanlış anlaşılıyor. Zamanla bu düşünce kırılacaktır. Kırılmazsa da umurumda değil

* Estetik kavramı ne ifade ediyor?
90-60-90, mavi, sarışın gözlü bir kız benim için estetik değil. Size gözleriyle bir şey anlatabiliyorsa isterse iki yüz kilo olsun... Ama öyle bir baksın ki, öylece kalın. İfade anlamında estetik benim için çok daha önemli.
Haberin fotoğrafları