kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

17.09.2008
Biberli tavuk ruloları
MALZEMELER
*
1 adet tavuk göğsü
* 1'er adet yeşil ve sarı dolmalık biber
* 1 adet kırmızı biber
* 1 diş sarmısak
* Bir tutam köri
* 250 gram yeşillik
* Yeteri kadar su
* Tuz
* karabiber
Tavuk göğsünü altı parçaya bölüp, tencereye alın. Dövülmüş sarmısak, köri ve üzerini geçecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Tavukları bir kaba alın. Biberlerin tohumlarını temizleyip, derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ile tuz ekleyip, kapağını kapatın. Diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Tencereden alın ve ılındıktan sonra şeritler halinde doğrayın. Haşladığınız tavukların etrafına doğradığınız biberlerin üç rengini birlikte sarın. Bir tabağa yeşillikleri koyup üzerine tavukları yerleştirerek servis yapın.

Pastırmalı Kadayıf Böreği
MALZEMELER
*
500 gram kadayıf
* 2 su bardağı süt
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 250 gram taze kaşar peyniri
* 10 dilim pastırma
Süt, yumurta ve sıvıyağı iyice çırpın. Kadayıfı 10 parçaya bölüp, her bir parçayı rulo şeklinde bükün. Ortası çukur kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız sütlü karışımı kaşık yardımıyla kadayıfların ortasına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hafif pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, kadayıfın üzerine pastırma ve küp doğranmış kaşar peyniri yerleştirin. Tekrar fırına verip, kaşar eriyene dek pişirin. Sıcak servis yapın

Bazlama
MALZEMELER
*
250 gram bayat pide (yaklaşık yarım pide)
* 1.5 su bardağı süt
* 2 adet yumurta
* 4-5 çorba kaşığı bal veya pekmez
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 avuç kadar ince çekilmiş ceviz
* fındık veya yer fıstığı
* 1 su bardağı tam buğday unu
Öncelikle bayat pideleri blenderden geçirin. Derin bir kaba aktarıp, üzerine sütü dökün. Yumurtaları, zeytinyağını, pekmezi veya balı ilave edin. Cevizi veya fındıkları ekleyin. En son unu azar azar ilave edin. Krep hamuru kıvamını tutturun. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı yağsız olarak pişirin. Servis yaparken bazlamaların üzerine taze meyve, kaymak, bal ve yer fıstığı ekleyebilir, ya da sevdiğiniz değişik şekillerde servis yapabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları