kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cemil Çiçek

Haber Turu

17.09.2008
Cemil Çiçek: Bayram tatili 9 gün oldu!
Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, sınır ötesi harekâta yetki veren tezkerenin süresinin bir yıl uzatılacağını bildirdi. Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin kesintisiz olarak devam edeceğini bildirdi. Çiçek, arife gününün yarım gün tatil olacağını, bayramdan sonraki cuma gününün de tatil edileceğini belirterek, bayramda 9 günlük tatil yaşanacağını ifade etti. Çiçek, Ramazan Bayramı boyunca otoyol ve köprü geçişlerinin de ücretsiz olacağını bildirdi.

'Karar kesinleşmedi Ford isterse yaparız'
Ford Otosan Başyardımcısı Ufuk Güçlü, Ford'un İngiltere'deki tesislerinin kapatılarak Ford Transit üretiminin Türkiye'ye kaydırılacağı yönündeki haberler üzerine "Bu tamamen Ford'un kararı. Sorarlarsa aynısını yapabiliriz, yapıyoruz da" dedi. Bu konuda kendilerine ulaşmış bir karar olmadığını dile getiren Güçlü "Bize 'İngiltere'de üretilen Ford Transit'lerin aynısını yapabilir misiniz?' sorusu soruluyor. Tabii ki yapabiliriz, yapıyoruz da zaten. Biz burada sağdan direksiyonlu araçlar da üretiyoruz. Onlar kısa dingil mesafeli araçları üretiyorlar, büyükleri biz yapıyoruz. 2 ton grubunu tamamen biz üretiyoruz. Bizim üretemediğimiz tip yok. Zaten üretimimizi, kapasitemizi hep artırmaya alışığız. Görev verilirse yaparız'' diye konuştu.

Türklerin Suriye'ye ilgisi 10 kat arttı
Suriye Turizm Bakanı Dr. Sadullah Ağa El Kala, Türkiye ile Suriye arasındaki siyasi ilişkilerin turizm alanında da sonuçlarını gösterdiğini söyledi. El Kala, "Devlet Başkanımız Sayın Başşar Esad'ın 2004 Ocak ayında Türkiye'ye yaptığı ziyaret, iki ülke ilişkilerinde yeni bir başlangıç oldu. Sayın Esad'ın tarihi ziyareti öncesinde, Türkiye'den gelen turist sayısı 23 bindi. Bu sayı, ziyaret ve çeşitli şahsi sebeplerle Suriye'ye gelenleri kapsamıyor. 2007 yılında ise bu rakamın 248 bine ulaştığını görüyoruz. Bu artış oranının, tarihi ziyaret ve iki ülke arasında iyi ilişkilerin sonucu olarak geliştiğini görmekteyiz" dedi. El Kala, Türkiye'ye giden Suriyeli turist sayısında da artış olduğunu belirtti.
Haberin fotoğrafları