kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Levent Nuri Koçak

Babam Rus uçaklarından çok korkuyordu

Giriş Saati : 15.09.2008 18:26
Güncelleme : 15.09.2008 21:39
Yeni Haber
Moskova-Perm seferi sırasında Rus hava yolu şirketi Aeroflot'a ait uçağın Perm kenti yakınlarında düşmesi sonucu ölen 88 kişi arasında bulunan Türk yolcu Levent Nuri Koçak'ın İzmir'deki ailesi büyük üzüntü yaşıyor.

Koçak'ın oğlu Berkin Koçak, İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesindeki yazlık evlerinde yaptığı açıklamada, babasının merkezi İstanbul'da bulunan Ant Yapı İnşaat firmasının Perm şehrinde yürüttüğü konut projesinin sorumlusu olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Bölümü öğrencisi Berkin Koçak, 5 yıldır yurt dışında çalışan babasının yılda 2 kez Türkiye'ye tatile gelebildiğini, ağustos başında yapmak istediği son tatilini ise işleri nedeniyle 3 defa ertelediğini belirtti.

Tatilini tamamlayarak Rusya'ya dönmek isteyen babasının bindiği uçağın düştüğünü öğrendiklerinde ve ölüm haberini aldıklarında buna inanmak istemediklerini ifade eden Koçak, şöyle konuştu:

''Babamı erken kaybetmek bize büyük üzüntü verdi. Babamla son olarak cuma gecesi konuştuk. Bu sırada televizyonda bir uçak kazası haberi vardı. Bunun üzerine babam Rus uçaklarından çok korktuğunu söyledi. Cumartesi sabahı da yanımızdan ayrılarak uçakla Rusya'ya gitti. Uçak kazasının ardından bilgi almakta zorlandık. Tek dayanağımız babamızın şirketi. Hiçbir yetkili bizi arayarak konuyla ilgili bilgi vermedi. Cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini istiyoruz ve bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz.''

Kardeşi Baran'ın bu yıl Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü kazandığını, okula kaydını da babasının yaptırdığını anlatan Berkin Koçak, ''Babam, Baran'ın kaydını kendisinin yaptırmasından büyük mutluluk duymuştu'' dedi.

Berkin Koçak, sinir krizi geçiren annesi Aygen ile kardeşi Baran'ın gazetecilerle görüşmek istemediğini belirtti.

AA