kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Teröre karşı halk desteği

Bülent AYDEMİR / ANKARA
12.09.2008
Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan ve orgeneral İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanı sıfatı ile ilk kez katıldığı güvenlik zirvesinde, terörle mücadelede kurumlar arası koordinasyonu sağlayacak yeni bir yapılanmaya olan ihtiyaç değerlendirildi.

KOORDİNASYON İHTİYACI
Başbakanlık'ta yapılan ve 2.5 saat süren toplantıya; Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, MİT Müsteşarı Emre Taner ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala katıldı. Toplantıda; terörün güvenlik, istihbarat, psikolojik harekât, sosyal, ekonomi, eğitim boyutlarını inceleyecek ve yapılacakları makro seviyede planlayacak, icracı makamlar arasında koordinasyonu sağlayacak bir kurum oluşturulması önerisi de masaya yatırıldı. Genelkurmay 2. Başkanı iken Org. Başbuğ tarafından gündeme getirilen bu önerinin ardından Başbakanlık'ta Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü kurulmuştu. Ancak bu birimin ihtiyacı karşılamaması üzerine "tek adam" formülü gündeme getirilmiş ve Cemil Çiçek'in ismi geçmişti.

KIRILMA NOKTASI
Toplantıdan sonraki açıklamada ise şöyle denildi: "Toplantıda; terörle mücadelenin güvenlik, hukuki, ekonomik, sosyo-kültürel, psikolojik boyutları incelenmiş ve bu alanlarda, devletin ilgili unsurlarının hangi yapı ve yaklaşımla ilave katkılarda bulunabileceği değerlendirilmiştir. Toplantıda ortaya koyulan kararlılık, halkımızın güvenlik güçlerine verdiği destek ve konuya ilişkin duyarlılığın toplumun tüm kesimlerinde devam etmesiyle, kırılma noktasına yaklaşan terör örgütüne karşı yürütülen bu mücadele süresinin kısalacağı tespit edilmiştir."