kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
'Asmalı Konak'

Asmalı Konak televizyonculukta bir millattır!

Giriş Saati : 05.09.2008 22:24
Güncelleme : 06.09.2008 19:12
* 'Asmalı Konak' sizin döneminizde efsane oldu. Daha sonra da pek çok dizi yapıldı ama onun yeri dolmuyor gibi... 'Asmalı Konak'ta izleyiciyi çeken şey neydi?
Evet, 'Asmalı Konak' da bir milattır. Türkiye'nin doğusundaki köylere, ilçelere gitmek, maliyet nedeniyle pek tercih edilmezdi. Biz Asmalı Konak'la o trend'i başlattık. Hem o mekanların güzelliğinden faydalandık, hem o mekanlara iyilik ettik, turizm gelişti. Biz o diziyle doğu-batı sentezini yakalamaya çalıştık. Demek ki o anda öyle bir beklenti vardı. Görsel anlamda da muhteşem bir diziydi. Bazı dizilerin zamanlamasının doğru yapılması, o dizinin normalde alması gerekenden çok daha fazla reyting almasını sağlıyor.

DİZİLERİMİZ DÜNYAYA AÇILIYOR
* Türk dizileri yurtdışında da büyük beğeni toplamaya başladı. atv'nin yurtdışına sattığı diziler var mı?
Doğan Grubu başlattı bunu, şu anda atv de çok ciddi teklifler alıyor. Bizim yaptığımız diziler eskiden sadece Türki Cumhuriyetler'e ve çok cüzi miktarda satılabiliyordu. Birkaç dizi de Ortadoğu'da patlama yaptı. Ve bu yavaş yavaş, dalga dalga yakın coğrafyaya yayılmaya başladı. atv'nin çok reyting alan Asmalı Konak gibi, Elveda Rumeli gibi dizilerine çok talep var. Geçmiş işlerimizi de, şu anda devam eden işlerimizi de rahatlıkla satabilecek duruma geldik. Bu da, tabii hepimiz için bir kazanç... Artı gelir kalemleri elde etmemiz bu dizilerin niteliğini de kalitesini de arttıracaktır.