kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Abdülkadir Kolot

Haber Turu

Güncelleme : 05.09.2008 01:29
Saga, 2 adet Boeing 737-800 sipariş etti
Türkiye'nin özel havayolu şirketlerinden Saga Havayolları, 2 adet yeni nesil Boeing 737 sipariş etti. Yakıt verimliliğini artıran kıvrık kanat uçlarına sahip Boeing 737-800'ler için 2 adet de opsiyon hakkı bulunan Saga Havayolları'nın toplam sipariş değeri, liste fiyatlarıyla 149 milyon dolar tutuyor. Saga Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Kolot, imza töreninde, "Halen 4 adet Boeing'in bulunduğu filomuzu genişletme kararı aldık ve ilk yeni uçak anlaşmamızı Boeing'le yaptık. 2 uçak kesin satın alma, ikisi de aynı şartlarla opsiyonlu olmak üzere toplam 4 uçak için sözleşme yaptık" dedi.

OPET'ten ilk çevreci akaryakıt istasyonu
OPET, 3.8 milyon dolara ilk çevreci akaryakıt istasyonunu hizmete açmaya hazırlanıyor. İstanbul Maslak'ta açılacak Mehmetçik Vakfı'na ait akaryakıt istasyonunda, akaryakıt buharının atmosfere karışmasını önleyen "buhar geri dönüşüm sistemi" kullanılacak. Bir diğer çevreci uygulama ise otomobil lastiğinin ömrünü yüzde 25 uzatan ve yüzde 4 yakıt tasarrufu sağlayan, nitrojenli lastik şişirme saati. İstasyondaki araç yıkama ünitesinde kurulan geri dönüşüm sisteminde ise kullanılan suyun yüzde 75'i arıtılarak yeniden kullanılacak ve günlük 40 yıllık 15 bin ton su tasarruf edilecek. Satış binası ve istasyonun üzerindeki çatıda (kanopi) ise yağmur suları arıtılarak istasyon sahasının ve peyzaj alanlarının sulanmasında kullanılacak. Ayrıca elektrik tasarruf sistemi ile yüzde 35, tasarruflu lamba sistemi ile de yüzde 40 enerji tasarrufu sağlanacak. Yapılan açıklamaya göre, istasyonun yüzde 30'u yeşil alan olarak ayrıldı.

Abdi İbrahim'in ciro hedefi 900 milyon $

TÜRK ilaç sektörü şirketlerinden Abdi İbrahim, bu yıl cirosunu geçen yıla göre yaklaşık yüzde 13 artırarak 900 milyon dolara yükseltmeyi ve 20 milyon dolardan fazla ihracat yapmayı hedefliyor. Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, İstanbul Maslak'ta yaptırılan ve 40 milyon dolara mal olan yeni genel müdürlük binasının tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında, 2008'de toplam 22 milyon dolarlık yatırım planladıklarını ve Bahçeşehir'deki 28 milyon dolarlık depo yatırımlarının da 2009'un ikinci yarısında tamamlanacağını söyledi. Barut, yakında ABD'ye de ihracat yapacaklarını ve 2010 yılında toplam ihracatlarının 70 milyon dolara ulaşacağını belirtti.
Haberin fotoğrafları