kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
23 Eylül Salı günü TOKİ’nin Ankara’daki binasında yapılacak açık artırmada yüzde 20 peşinat ve 24 ay taksitle ödeme imkânı olacak.

TOKİ'den yarım milyar dolarlık ihale

Güncelleme : 05.09.2008 01:29
DATİ'nin üst kullanım hakkına sahip olduğu Ataköy arsasının ihalesini iptal eden TOKİ, yan taraftaki 124 bin metrekarelik parseli 650 milyon YTL muhammen bedelle ihaleye çıkardı..
İstanbul Ataköy'deki üzerinde Dünya Göz Hastanesi ve Galleria Alışveriş Merkezi'nin de bulunduğu, üst kullanım hakkı Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat'a ait (DATİ) 139 bin 251 metrekarelik arsanın dün gerçekleşecek ihalesini iptal eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ataköy'deki bir başka arsasını ihaleye çıkardı. Bakırköy sahil şeridindeki 124 bin 980 metrekarelik arsası için muhammen bedel olarak 650 milyon YTL (532 milyon dolar) değer biçen TOKİ, şartnameye eklediği bir madde ile de arsanın 68 bin metrekarelik kısmını inşaata kapadı. TOKİ İstanbul İdari Mali İşler Şube Müdürü Sami Türkay, söz konusu arazinin eskiden Emlak Bankası'nın olduğunu ve bankanın tasfiyesinden sonra TOKİ'ye geçtiğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Üzerinde eskiden oteller olan arsayı temizledik ve 68 bin metrekare alanı yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak bırakma şartı ile ihaleye çıkardık. Arsada 2 emsale göre 249 bin 960 metrekare inşaat yapılabilecek. Bina yüksekliği 72 metreyi geçmeyecek şekilde otel, marina, yat kulübü, alışveriş merkezi, restoran, kongre tesisi, gösteri-spor-eğlence tesisleri inşa edilebilir."

ZORUNLU YEŞİL ALAN
Arazinin ilk kez satışa çıktığını bildiren TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise "Arsada imar sorunu yok. Yerli ve yabancı yatırımcıdan yoğun ilgi bekliyoruz" diye konuştu. TOKİ'nin kaynak sorununu çözmeye çalıştığını kaydeden Bayraktar, Halkalı'daki temalı park ihalesinin gelecek hafta olmasını planladıklarını söyledi. TOKİ, ağustos ayında Ataköy'deki DATİ arsasını ikinci defa satışa çıkardığında 'Adrese teslim ihale' söylemleri tekrar gündeme gelmiş ve idare, dün gerçekleştirilecek ihaleyi iptal etmişti. 450 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkan arsanın gerçek değerinin 1 milyar YTL olduğu ve DATİ'nin satın alması için ihaleye çıkıldığı söylemleri karşısında Erdoğan Bayraktar, "Kamuoyunun vicdanını rahat ettiremezsek gerekirse arsayı satmayız" açıklaması yapmıştı. DATİ arsası 450 milyon YTL muhammen bedelle ihaleye çıkarken hemen yanındaki 124 bin metrekarelik arsanın 650 milyon YTL muhammen bedelle ihaleye çıkması dikkat çekti.