kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbuğ: Bu ziyaretin bir anlamı var

Giriş Saati : 04.09.2008 18:57
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Başbuğ: Bu ziyaretin bir anlamı var
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, yurt içi ilk gezisini 2. Ordu Komutanlığına yaptıklarını, bunun bir anlamı olduğunu bildirdi. Orgeneral Başbuğ, ''2. Ordu Komutanlığımız, bölücü terör örgütüyle mücadelede en önemli yerde ve en önemli göreve sahip birliklerimizden birisi. Dolayısıyla yurt içi ilk ziyaretimizi Malatya'ya, 2. Ordu Komutanlığımıza yapmanın uygun olacağını değerlendirdik'' dedi.

Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral A. Atilla Işık ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile Malatya'ya gelen Orgeneral Başbuğ, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti.

Orgeneral İlker Başbuğ, burada yaptığı açıklamada, 2. Ordu Komutanlığının terörle mücadelede önemli bir yere sahip olduğunu, yurt içi ilk gezilerini bu nedenle Malatya'ya yaptıklarını kaydetti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, şöyle konuştu:
''Yurt içindeki ilk gezimizi değerli komutan arkadaşlarımızla beraber Malatya 2. Ordu Komutanlığımıza yapıyoruz. Tabii bunun bir anlamı var. 2. Ordu komutanlığımız Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürütmekte olduğu iç güvenlik harekatında, diğer bir deyişle bölücü terör örgütüyle mücadelede en önemli yerde ve en önemli göreve sahip birliklerimizden birisi. Dolayısıyla yurt içi ilk ziyaretimizi Malatya'ya 2. Ordu Komutanlığımıza yapmanın uygun olacağını değerlendirdik ve bugün bu amaçla buradayız.''

Malatya'da Türk Silahlı Kuvvetleri ve Valilik arasındaki ilişkinin de mükemmel olduğunu belirten Başbuğ, Malatya'ya her gelişinde daha da ilerleyen bir kentle karşılaştığını söyledi.

Orgeneral Başbuğ, şöyle devam etti:''Malatya güzel vilayetlerimizden birisi. Benim de son iki yılda üçüncü veya dördüncü gelişim. Her gelişimde Malatya'da bir gelişmenin, ilerlemenin olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Malatya'da bulunan 2. Ordu Komutanlığımız, Erhaç'taki Hava Üssü Komutanlığımız ve diğer birliklerimizle Vilayet ve Sayın Vali arasındaki ilişkilerin çok iyi olması, mükemmel seviyede olmasından da büyük bir mutluluk duyuyoruz.''

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Orgeneral Başbuğ'a ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kayısı hediye etti.
Daşöz, Malatya'nın, Türkiye ve dünyadaki kayısı piyasasındaki yeri ile ilgili bilgi verdi.

Ziyarette gazeteciler Orgeneral İlker Başbuğ'a gündeme ilişkin soru yöneltmek istedi. Ancak Orgeneral Başbuğ, soruları yanıtlamayacağını bildirdi.

AA