kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Ne olur bir kere saçını okşayayım'

İlhan DEMİRCİOĞLU- Ufuk KEKÜL Erkan KÖSE / SABAH
Giriş Saati : 04.09.2008 00:47
Giresun'da şehit olan uzman çavuş Murat Gürel, dün Samsun'da toprağa verildi. Gürel'in hamile eşi "Ne olur yüzünü son kez göreyim" diye feryat etti..
Giresun'un Dereli ilçesinde önceki gün şehit olan jandarma uzman çavuş Murat Gürel'in (32) cenazesi dün Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından Samsun'a gönderildi. Cenazenin Yenidoğan Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilişi sırasında şehidin annesi Fatma, eşi Asuman, kız kardeşleri Müberra ve Mücella Gürel fenalık geçirdi.

ACILI ANNE AĞIT YAKTI
Şehidin 8 aylık hamile eşi Asuman Gürel, "Ne olur bir kere yüzünü göreyim. Saçlarını okşasam bile yeter bana. Ben ona ömrümü adadım, bunu benden çok görmeyin. O, çocuğumuzu bile göremeden gitti" diye ağıt yaktı. Acılı anne Fatma Gürel ise, "Oğlum sana nasıl kıydılar. Sen benim tek direğimdin" dedi. Şehidin tabutu getirilirken dedesinin evinin penceresinden kalabalığa bakarak olanları anlamaya çalışan şehidin 2 yaşındaki kızı Ecem, daha sonra aşağı indirildi. Tören boyunca Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan'ın kucağında duran Ecem'in, babasının tabutunun götürülüşü sırasında arkasından bakması törene katılanları duygulandırdı. Gürel, Abdullahpaşa Camisi'nde öğle namazını müteakip Kıranköy Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

İKİ GÜN ÖNCE GÖRÜŞMÜŞ
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde baraj koruma görevine giderken teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Eyüp Gürsoy ile Ramazan Demirci'nin cenazeleri ise yapılan törenden sonra memleketlerine gönderildi. Şehit Eyüp Gürsoy'un (20) en son iki gün önce ailesiyle görüştüğü belirtildi. Acılı baba Osman Gürsoy (45), "Son olarak telefonla görüştük ve durumunun iyi olduğunu söyledi. Vatan sağ olsun" dedi. Bingöl'de şehit olan er Ramazan Demirci'nin (21) ölüm haberi de Kütahya'nın Gediz'e bağlı Erdoğmuş beldesindeki babaevine ateş gibi düştü. Şehidin evi taziye ziyaretine gelenlerle dolup taştı. Önceki gün iftar sonrası gelen yetkililerden acı haberi öğrenen baba Adem ve anne Halime ile abla Zeliha Demirci sinir krizleri geçirdi. Demirci'nin terhisine 5 ay 18 gün kaldığı belirtildi.
Haberin fotoğrafları