kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakan Babacan, KİK toplantısına katıldı

Güncelleme : 03.09.2008 21:55
Yeni Haber
Dışişleri bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) stratejik diyalog 1. dışişleri bakanları toplantısına katıldı.

Bakan Babacan, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde düzenlenen KİK Stratejik Diyalog 1. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından, Katar Dışişleri Bakanı ve KİK Genel Sekreteri Hamid El Tani ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Türk halkı ile Körfez ülkeleri halkları arasındaki bağların, yüzlıllardır süregelen etkileşimle daha da sağlamlaştığını ifade eden Babacan, Türkiye ile KİK ülkelerinin, ortak çıkar ve hedefleri paylaştıklarını belirtti.

Türkiye'nin, Körfez bölgesinin istikrar ve güvenliğine büyük önem atfettiğini belirten Babacan, ''Bu nedenle bugün başlattığımız düzenli siyasi diyalog mekanizmasının, Türkiye ile KİK üyesi ülkeler arasındaki stratejik ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağlayacağı inancındayız'' diye konuştu.

KİK Genel Sekreteri Hamid El Tani de, bir gazetecinin ''Türkiye ile İsrail arasında askeri işbirliği anlaşması var. Bu anlaşmaya rağmen KİK'in Türkiye ile ilişkilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' biçimindeki sorusuna, ''Türkiye, bağımsız bir ülkedir. Bu tür ilişkiler bölgede, bölge barışının sağlanmasında yararlı olabilir'' diyerek cevabını verdi.

CİHAN