kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tüzmen'i görevden alacak mısınız?

Güncelleme : 03.09.2008 21:55
Yeni Haber
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, verdiği soru önergesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Sayın Tüzmen gümrüklerden sorumlu olmadığı halde, Rusya Federasyonu'na karşı gümrüklerde kırmızı hat uygulamasının başlatılması açıklamasını neden yaptı? Kendi başına yaptıysa istifasını isteyecek misiniz ya da görevden alacak mısınız?" sorusunu yöneltti.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Rusya'nın Türk ihraç ürünlerine karşı adı konmamış ambargo uygulaması ve gümrüklerde işleri yavaşlatmasının binlerce TIR'ın sınırda birikmesine neden olduğunu belirterek "Rusya'nın bu tutumuna karşılık, Dış Ticaretten Sorumlu bakan Sayın Tüzmen "biz de mütekabiliyet esasından hareketle Rusya'ya karşı Kırmızı Hat uygulamasına başladık. Rusya'nın eline pimi çekilmiş bir bomba verdik' açıklamasını yapmıştır. Buna karşılık hükümet sözcüsü Sayın Çiçek, Sayın Tüzmen'i yalanlayarak hükümetin Rus mallarına karşı herhangi bir eyleminin olmadığını açıklamıştır. Böylece hükümette her kafadan bir ses çıktığı görüntüsü verilmiş, gerek dış ticaretimizde ve gerekse turizm gelirlerimizde önemli yeri olan ve üstelik enerjide bağımlı olduğumuz Rusya ile aramızda hem ticari hem de diplomatik soğukluk meydana gelmiştir" dedi.

Ersin, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Sayın Tüzmen gümrüklerden sorumlu olmadığı halde Rusya'ya karşı gümrüklerde kırmızı hat uygulamasının başlatıldığı açıklamasını neden yaptı? Rusya ile aramızda gerginliği doğmasına neden olan bu açıklamaları, Başbakan olarak size danışarak mı yaptı? Sayın Tüzmen bu açıklamaları kendi başına yaptıysa Türkiye'ye sıkıntıya soktuğu nedeniyle istifasını isteyecek misiniz? Veya görevden alacak mısınız? Bu gerginliklerden sonra doğalgazda bağımlı olduğumuz Rusya'nın özellikle kış aylarında doğalgaz konusunda karşı davranış içine girmesi ihtimalini değerlendiriyor musunuz? Buna karşı önlemler alıyor musunuz?"

(ANKA)