kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Kıbrıs davası ulusal bir davadır"

Güncelleme : 03.09.2008 21:55
Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Kıbrıs'ın ulusal bir dava olduğunu belirterek, "Varılacak sonuçta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varlığı kesinlikle korunarak, egemenliğin eşit ve ortak kullanımı, devletlerin siyasi eşitliği, Türkiye'nin garantörlüğü, Türk tarafının vazgeçilmez hedefleri olmalıdır" dedi.

Sezer Kıbrıs'ta kapsamlı görüşmelerin başlaması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Varılacak sonuçta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varlığı kesinlikle korunarak, egemenliğin eşit ve ortak kullanımı, devletlerin siyasi eşitliği, Türkiye'nin garantörlüğü, Türk tarafının vazgeçilmez hedefleri olmalıdır" dedi. Sezer sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kıbrıs konusunda kapsamlı görüşmeler, Mehmet Ali Talat ile Hristofyas arasında bugün başlamıştır.Uluslararası dengelerin de değişmeye başladığı bu dönemde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yönetiminin çok dikkatli olması gerektiği açıktır.Tarafların adil ve kalıcı bir çözüm arayışında, 1999 TBMM kararında da belirtildiği gibi, Kıbrıs'taki halihazır durumun göz önünde bulundurulması zorunluluğudur.

Varılacak sonuçta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varlığı kesinlikle korunarak, egemenliğin eşit ve ortak kullanımı, devletlerin siyasi eşitliği, Türkiye'nin garantörlüğü, Türk tarafının vazgeçilmez hedefleri olmalıdır.

KKTC, yönetiminin, Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'deki önemini görerek Kıbrıs Türkü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'nin ulusal çıkarlarından ödün vermeyen bir yaklaşımla hareket etmesi gerekmektedir.

DSP Genel Merkezi önünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı, Türk Bayrağıyla birlikte sürekli dalgalanmaktadır. Ulusal davalarda, bu anlayışla kararlı bir politika izlenmelidir"

(ANKA)