kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İftar çadırı kavgası

Güncelleme : 02.09.2008 22:15
Yeni Haber
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe Akdeniz'e bağlı Huzurkent Belde Belediyesi arasındaki 'çadır gerginliği' tırmanıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Huzurkent Belediye Başkanı Mustafa Akgül'ü Belediyeler Kanunu'na aykırı hareket etmekle suçladı.

AK Parti'li Huzurkent Belediyesi'nin Mersin merkezde yer alan Metropol Miting Alanı'na iftar çadırı kurmak istemesiyle başlayan gerginlik sürüyor. Huzurkent Belediyesi tarafından iftar yemeği verilmesinin yanında Ramazan eğlencelerinin de yapılması amacıyla kurulan çadır, Mersin Valiliği ve Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden gerekli izinler alınmadığı gerekçesiyle, CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından 'kaçak yapı' işlemi yapılarak yıkıldı.

Gelişmeleri değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, ortaya konulan yaklaşımı 'siyasi bir yaklaşım' olarak nitelendirdi. Özcan, "Büyükşehir'e bağlı alt kademe belediyelerinden biri olan Huzurkent'in, kendi sınırları dışına taşarak ve hiçbir kurumdan izin almadan iftar çadırı kurma cesaretini nerden almaktadır?" dedi.

Huzurkent Belediyesi'nin ortaya koymuş olduğu yaklaşımla Belediyeler Kanunu'nun 14. maddesine aykırı hareket ettiğini ileri süren Özcan, "Huzurkent Belediye Başkanı 5 yıl boyunca ne zaman iftar çadırı kurdu acaba? Seçimlere 6 ay kala hem de kendi sınırlarının dışında ve Büyükşehir Belediyesi'nin iftar çadırının hemen yanında iftar çadırı kurmak siyasi bir yaklaşım değil de nedir? Eğer iftar çadırı kurmak istiyorsan Huzurkent Belediyesi olarak, Huzurkent sınırları içinde istediğin kadar iftar çadırı kurabilirsin" dedi. Macit Özcan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hem Huzurkent halkının ödediği vergilerle iftar çadırı kuracaksın, hem de bu iftar çadırını Huzurkent'ten 20 kilometre uzaklıktaki kent merkezinde kuracaksın. Bu nasıl bir mantık anlayabilmiş değilim. Senin kurduğun iftar çadırından Huzurkentli vatandaş nasıl yararlanacak? Bunlar gerçekten hiç hoş şeyler değil, Ramazan ayı bile maalesef siyasete alet edilmek isteniyor."

Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy da, her belediyenin kendi sorumluluk alanlarında faaliyette bulunması gerektiğinin altını çizerek, Ramazan ayında bu tür girişimlerin etik olmadığını savundu.

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök de, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iftar çadırının yanına, izin almadan Çankaya Belediyesi iftar çadırı kurabilir mi? Kuramaz çünkü yasal değil. Aynen bugün Huzurkent Belediye Başkanı'nın yaptığı da budur. Huzurkent Belediye Başkanı siyasi şov yapacağım diye yasaları çiğneme yoluna gitmiş ve maalesef bazı bürokratlarda buna alet olmuşlardır" diye konuştu. Öte yandan, Huzurkent Belediye Başkanı Mustafa Akgül ise, Ramazan ayının hayır ayı olduğunun altını çizerek, diğer alt birim belediyelerle ortak hareket ederek, 'Ramazan Eğlencesi' adı altında bir etkinlik organize ettiklerini söyledi.

Akgül, "Bu hayır işidir. Bu hayır için de aslında hiçbir izin alınmasına bile gerek olmamalı. Ama biz yine de gerekli izinleri almaya çalıştık. Biz alana ilk çiviyi çaktığımızdan bu yana arkadaşlarımız niye bu kadar tepkililer anlayabilmiş değiliz. Aksine kendilerinin daha mutlu olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

(İHA)