kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fuhuş çetesinde 7 emniyet görevlisi

Güncelleme : 02.09.2008 22:15
Yeni Haber
İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin otellere yaptıkları operasyonda 94 kişinin gözaltına alındığını belirterek, ''Bazı emniyet görevlilerinin de işin içinde olduğu yönünde iddialar var. Bununla ilgili 7 emniyet görevlisi hakkında soruşturma sürdürülüyor'' dedi.

Vali Güler, İstanbul Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) arasında, İÜ İstanbul Tıp ile İstanbul Cerrahpaşa Tıp fakültelerine alınan malzemelerin teslimine ilişkin düzenlenen protokol imza töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin otellere yaptıkları operasyonla ilgili sorusu üzerine Güler, yurt dışından kadınların getirilerek zorla alıkonulmaları ve fuhuş sektöründe kullanılmaları ile ilgili bir yılı aşkın süredir emniyet kuvvetlerinin, yetkili cumhuriyet savcıları nezaretinde sürdürdükleri çalışmalara bir operasyonla nokta konulduğunu söyledi.İstanbul Valisi Güler, şöyle devam etti:

''4 otelde yapılan operasyonda 94 kişi gözaltına alındı. Bunların 53'ü hayat kadını olarak tabir edilen ve yabancı uyruklu kadınlar, diğerleri de bu işe aracılık edenler. Ama ağırlıklı olarak 10 kişi bu organizasyonu yapan kişiler olarak tespit edildi.

Bir de maalesef bazı emniyet görevlilerinin de işin içinde olduğu, bunlara haber verdikleri veya yardımcı oldukları yönünde iddialar var. Bununla ilgili 7 emniyet görevlisi hakkında soruşturma sürdürülüyor. Başka görevliler de olabilir, onların da soruşturmaları yapılacak.''

Suç işleyen herkes hakkında işlem yapılacağını belirten Güler, ''Tabii emniyet teşkilatından bir görevli buna karışmışsa, bunu yakalayan da ortaya çıkaran da adli makamlara sevk eden de yine emniyet teşkilatının kendisidir. Yanlışlıklar yapanların elbette kanuni gereğini bu teşkilat yapacaktır. Bu operasyon diğer operasyonlar gibi sürdürülmektedir'' diye konuştu.

DTP İLÇE TEŞKİLATINA GÖNDERİLEN MEKTUP

Bir gazetecinin, ''DTP Gaziosmanpaşa ilçe teşkilatına gönderilen mektup'' ile ilgili bir soru üzerine Vali Güler, dün saat 15.00'de Küçükçekmece'den postalanan bir zarfın DTP Gaziosmanpaşa ilçe teşkilatında açıldığını söyledi.

Güler, zarfın açılmasından sonra ikisi kadın, biri erkek üç kişinin el ve gözlerinde yanma şikayeti ile özel bir sağlık kuruluşuna başvurduklarını ifade ettiklerini aktararak, ''Hastanede bir bulgu yok. Saat 19.00'da da Gaziosmanpaşa ilçe emniyet müdürlüğüne aynı şekilde müracaatta bulunuyorlar. Resmi bir hastaneye sevk ediliyorlar. Yine bir bulgu yok ama olayla ilgili araştırmaları sürdürüyor arkadaşlarımız'' diye konuştu.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

Bir gazetecinin, okulların gelecek hafta açılacağını hatırlatması üzerine Vali Güler, her yıl olduğu gibi okulların açıldığı ilk günlerde emniyet ve belediye görevlileri ile yoğun trafik önlemleri alacaklarını belirtTİ. Vali Güler, ''İstanbulluların okul saatlerini hesap ederek işe gidiş ve gelişlerini ayarlamalarını rica ediyorum. Bir haftalık süreç çok önemli. Sorun yaşanmayacağına inanıyoruz'' diye konuştu.

''Kentte devam eden asfalt çalışmalarının'' hatırlatılması üzerine Güler, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin okulların kapanmasının ardından özellikle metrobüs hattında yoğun bir şekilde çalıştığını kaydetti.
Metrobüsün Zincirlikuyu'ya kadar uzatılmasının ve daha sonra Bostancı ve Büyükçekmece'nin de hatta dahil edilmesinin, vatandaşlara trafiğe takılmadan rahat bir ulaşım imkanı sağlayacağını belirten Güler, ''Diğer asfalt çalışmaları da hızla devam ediyor. İstanbul'da bu çalışmaların günlük hayat içerisinde devam etmesi gerekiyor. Hem hayat devam edecek, hem de yollar, alt ve üst geçitler yapılacak. Mevcutların da onarım ve bakımları yapılacak'' dedi.

AA