kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mircea Lucescu: Sabır şart

FOTOMAÇ
Yeni Haber
Çok iyi oynadılar. Ama Galata saray kaliteli kadrosu ile sonuca gitmeliydi Ligin ilk maçlarında böyle sürprizler olur. Kayseri, Aslan'ı iyi analiz etmiş.

-Galatasaray, Kayseri'de neden galip gelemedi sizce?

-Galatasaray'ı özellikle ilk yarıda hiç beğenmedim. Kayseri, Süper Kupa maçında rakibini çok iyi analiz etmiş olacak ki, Galatasaray'ın forvetlerine hem boş alan bırakmadılar hem de orta saha ve savunma yardımlaşması ile hatasız bir maç çıkardılar. Galatasaray'ın maça hızlı başlayamaması ve Kayserispor'un oyun planını çözecek hamleler yapamaması dün 2 puan kaybetmesine neden oldu. Ancak Kayserispor da iyi mücadele etti. Bu maç şunu ortaya çıkardı ki Skibbe henüz Türkiye liglerine daha yabancı! Ama bu onun iyi hoca olmadığını göstermez. Skibbe'nin zamana ihtiyacı var.

-Skibbe size göre doğru tercih miydi? Eleştiriniz var mı?

-Galatasaray'ın futbolu çok iyi bilen bir başkanı ve her kulüpte olması gereken Adnan Sezgin gibi bir futbol adamı var. Eminim ki Skibbe'yi çok iyi analiz edip, Galatasaray için en iyi hoca olduğunu düşünerek takımın başına getirmişlerdir. Ama şu unutulmamalı; daha ligde 2. maçını oynuyor Galatasaray. Takımlar hakkında gerçek yorumlar yapabilmek için ilk 5-6 haftayı beklemek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Galatasaray'da dün gördüğüm bir sıkıntı da takımda yeni oyuncularla eski oyuncuların kaynaşamamış olması, yani bir uyum sorunu var.

BAROS YARARLI OLUR

-Lincoln'ün oynatılmayışına ne diyorsunuz? Hoca haklı mı?

-Lincoln çok büyük bir futbolcu ancak şu ana kadar Galatasaray'a önemli bir katkıda bulunamadı. Hoca demek ki Lincoln'den memnun değil ki oynatmadı. Bu konuda Skibbe'nin kararına saygı duymak gerekir. Eğer formda bir Lincoln olsaydı ve oynatılmasaydı buna 'delilik' derdim. Ama dediğim gibi Lincoln eski görüntüsünden çok uzak. Skibbe'nin Milan Baros'un üzerinde durması ve bir an önce onu kazanması lazım. Yani EURO 2004'te gol kralı olan bir Milan Baros eğer bu kimliğini bulabilirse Galatasaray'da çok gol atar.

Galatasaray taraftarının sabırlı olması gerekiyor. Önemli transferler yapıldı. Yeni bir hoca geldi. Galatasaray'ın zamana ihtiyacı var. Ama dünkü maçı kazanması gerekiyordu Galatasaray'ın. Çünkü kadro kalitesi 'Galatasaray' diyor. Galatasaray'da dün Kewell ve Meira çok istekli bir futbol oynadı. De Sanctis de kaleye iyi bir seçim olduğunu gösterdi.
21:00
Beşiktaş - Konyaspor
Turkcell Super Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor 0  
  Gaziantep 2  
 Fenerbahçe 2  
  İ.B.B. Spor 0  
 Kocaeli 0  
  Sivas 2  
 Eskişehir 0  
  Hacettepe 0  
 Bursa 2  
  G.Birliği 0  
 Denizli 3  
  Antalya 2  
 Kayseri 0  
  Galatasaray 0  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Hacettepe Fenerbahçe Cumartesi 19:00  
 Konya Denizli Cumartesi 20:00  
 Kayseri Kocaeli Cumartesi 20:00  
 Galatasaray Antalya Cumartesi 21:45  
 Sivas Bursa Pazar 19:00  
 G.Birliği Eskişehir Pazar 20:00  
 Gaziantep Ankaragücü Pazar 20:00  
 İ.B.B. Spor Ankaraspor Pazar 20:00  
 Trabzon Beşiktaş Pazar 21:45