kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kocaelispor galibiyetiyle Sivasspor kendine geldi

Yeni Haber
Cumartesi günü Kocaelispor'u evinde yenen Sivasspor, geçen sezona dönme sinyali verdi. Kocaelispor galibiyetiyle Yiğidolar, deplasmandaki 9 maçlık yenilmezlik serisini de 10'a çıkardı.

Ligin ilk haftasında Kayserispor ile berabere kalarak hayal kırıklığı yaşatan Sivasspor, geçtiğimiz cumartesi günü ligin yeni takımı Kocaelispor'u 2-0 mağlup etti. Deplasmandaki maçta, başarılı bir performans ortaya koyan Kırmızı Beyazlı ekip, bu sonuçla deplasmandaki 9 maçlık galibiyet serisini de sürdürdü. En son deplasman yenilgisini geçtiğimiz sezonun 16. haftasında Galatasaray'a karşı alan Sivasspor, bu maçtan sonraki deplasman maçlarından hep puanla döndü. Yiğidolar, 9 maçın 7'sinde 3 puan alırken, 2'sinde ise berabere kaldı. Takım, 10'uncu Kocaelispor deplasman galibiyetiyle de bu sezonun ilk galibiyetini almış oldu.

Galatasaray'ın şampiyon olduğu bir önceki sezonu aynı puana sahip Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından averajla 4. sırada bitiren Yiğidolar, Kocaeli'deki mücadeleci oyunuyla taraftardan ve spor otoritelerinden tam not aldı. Yeni sezonda da üst sıralara oynayacağının sinyalini verdi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, bu maçın kendisi için çok duygusal bir yönünün olduğunu söyledi. Kendisinin bugünlere gelmesinde Kocaelispor'un en önemli takımlardan birisi olduğunu vurgulayan Uygun, "Kocaelispor gibi güçlü bir takımı kendi evinde yendiğimiz için mutluyum. Kocaelispor'un, benim Türk futbolunda bulunduğum konuma gelmemde katkısı olan bir takım olması nedeniyle duygusal bir maç oldu." diye konuştu.

Başarılı teknik adan, Sivasspor'un ilerleyen haftalarda daha güzel ve organize futbol oynayacağını da sözlerine ekledi.
21:00
Beşiktaş - Konyaspor
Turkcell Super Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor 0  
  Gaziantep 2  
 Fenerbahçe 2  
  İ.B.B. Spor 0  
 Kocaeli 0  
  Sivas 2  
 Eskişehir 0  
  Hacettepe 0  
 Bursa 2  
  G.Birliği 0  
 Denizli 3  
  Antalya 2  
 Kayseri 0  
  Galatasaray 0  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Hacettepe Fenerbahçe Cumartesi 19:00  
 Konya Denizli Cumartesi 20:00  
 Kayseri Kocaeli Cumartesi 20:00  
 Galatasaray Antalya Cumartesi 21:45  
 Sivas Bursa Pazar 19:00  
 G.Birliği Eskişehir Pazar 20:00  
 Gaziantep Ankaragücü Pazar 20:00  
 İ.B.B. Spor Ankaraspor Pazar 20:00  
 Trabzon Beşiktaş Pazar 21:45