kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Reha Erdem: "Çok mutluyum"

Yeni Haber
İngiltere'nin başkenti Londra'da gösterime giren "Beş Vakit" filminin yönetmeni Reha Erdem, filmi İngiliz sinemaseverler ile birlikte izledi. Sinema salonunu dolduran İngilizler, filme hayran kaldı.

Londra'da Renoir Sinema Merkezi'nde gösterime giren film için yüzü aşkın İngiliz izleyici salonu doldurdu. Ünlü İngiliz film eleştirmeni Jonathan Romney tarafından film öncesinde takdim edilen yönetmen Reha Erdem de izleyicilerle birlikte filmi izledi. Filmin ardından ise Reha Erdem, Jonathan Romney'in film ile ilgili sorularını yanıtladı. Ardından Jonathan Romney izleyicilere soru hakkı tanıdı.

Filmin ardından salonu terketmeyen İngiliz sinemaseverler, soru -cevap kısmında özellikle filmi çok beğendiklerini yönünde görüşlerini dile getirdi.

Film gösterimi ve soru-cevap kısmının ardından Cihan'a konuşan yönetmen Reha Erdem, halkın yoğun ilgisinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Filmin İngiltere gösterime girmesinin kendisini mutlu ettiğini ve heyecanlandırdığını anlatan Erdem, "Film ile ilgili İngiliz gazetelerinde çıkan birkaç yorumu okudum ve çok mutlu oldum. İyi daha ne olsun." dedi. İngiliz gazetelerinde yer alan ve filmde batı müziğinin kullanıldığı ile ilgili yorumlara da değinen Reha Erdem, "Batı ya da Doğu diye bir şey yok. Yerde toprak, yukarda gök, yukarda Allah var. Başka birşey yok. Filmde inanç öğesi çok güçlü olduğu için, müzik filmde daha da yumuşuyor." diye konuştu.

Filme gösterilen ilgiye ise "çok şükür" ile karşılık veren Erdem, şöyle devam etti: "Bu ilgi insana umut veriyor. Böyle şeyler güzel. Türkiye'den gelmişiz. Bu kadar kapalı bir toplum içinden çıkıp bu kadar kabul görmek güzel bir şey. 17 Ekim'de yeni filmim İstanbul'da gösterime girecek. Onunla ilgili pek bir şey söylemek istemiyorum. Zaten onun heyecanındayım. Benim aklım daha çok yeni çıkacak filmde. Çünkü bu 2 yıl önce bitmiş bir film. İnşallah onun kaderi de bu film gibi olur." şeklinde konuştu.

CİHAN