kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Havai fişek faciası: 13 yaralı

Yeni Haber
Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen festivalde, 'şelale tipi havai fişek gösterisi' için yakılan havai fişeklerden birinin yan yatarak protokolün olduğu tarafa doğru patlaması sonucu meydana gelen kazada 13 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Havai fişek kazasında yaralanan AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'in sağ kulağında doku kaybı meydana gelirken, bir çocuk karın bölgesinden ameliyat edildi. Geleneksel 14. Turhal Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ilçe stadyumunda Oğuz Yılmaz ve İsmail YK'nın sahne alacağı konser öncesi Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen'in halka hitaben konuşma yapmak üzere sahneye çıktığı sırada, şelale tipi havai fişek gösterisi için yakılan havai fişek yan yatarak protokolün olduğu tarafa doğru patladı. Dün akşam 21.00 sıralarında meydana gelen kazada, aralarında AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'in de olduğu 13 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılardan AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, kulağında meydana gelen doku kaybı nedeniyle Turhal Kazova Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından Tokat Medical Park Hastanesi'ne sevk edildi. Vali Dr. Recai Akyel, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın hastaneye gelerek bilgi aldı. Tokat Medical Park Hastanesi Başhekim Yardımcısı Halis Yılmaz, plastik estetik uzmanı ve kulak burun boğaz uzmanı iki doktor tarafından gerçekleştirilen ameliyatın yaklaşık 1.5 saat sürdüğünü, gece 02.30'da sona erdiğini kaydetti. Yılmaz, Milletvekili Yüksel'in durumunun iyi olduğunu istirahata çekildiğini söyledi. Öte yandan meydana gelen kazada ağır yaralanan 11 yaşındaki Burak Erdoğan da sevk edildiği Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'nde karın bölgesinden ameliyat edildi. Erdoğan'ın ameliyat sonrası genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

AK PARTİ'Lİ GÜLSÜN: "HADİSEYİ KÜÇÜK ATLATTIK"

Turhal Kazova Devlet Hastanesi'nde yaralıların durumu ile ilgili bilgi alan AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün ve Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, açıklamalarda bulundu. Gülsün, eğlence renk katmak amacıyla bir şelale organizasyonunda patlama olduğunu ifade ederek, "Patlamadan arkadaşlarımız zarar gördü. Sayın vekilimizin kulağında hafif doku kaybı var. Bir çocuğumuz Tokat'a sevk edilerek tedavi altına alındı. Bu tür büyük organizasyonlarda her zaman oluyor. Biz hadiseyi yine küçük atlattık. Allah korusun, ölüm kalım olsa çok üzülürdük. Programı iptal ettik. Program her zaman yapılır. Önemli olan sağlık açısından insanlara sıkıntı olmasın. Tüm Turhal halkına geçmiş olsun diyorum" dedi. Başkan Gözen ise şelale tipi olarak bilinen havai fişek patlaması sonucu 13 kişinin hafif şekilde çeşitli yerlerinden yaralandığını belirterek, "Şuanda hepsi yoğun çalışmalar sonucunda ayakta tedavi edilerek evlerine taburcu edildi. Bir çocuğumuz da Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek ameliyata alındı. Hayati tehlikesi olmamakla birlikte sonucu bekleyeceğiz. Milletvekilimiz Dilek Yüksel'in kulağında ufak bir doku kaybı olmuştur. Vekilimiz Tokat'taki Medikal Park Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Turhallı hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Konserimiz iptal edilmiştir. İnşallah böyle bir kaza bir daha görmeyiz" diye konuştu.

İHA