kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şair Berk toprağa verildi

Yeni Haber
Şair İlhan Berk'in cenazesi, Bodrum'da toprağa verildi.

İlhan Berk için Bodrum Belediyesi Meclis Salonunda anma töreni düzenlendi. Törene, şairin sanatçı dostları ve sevenleri katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, İlhan Berk'in Bodrumlu olmasından gurur duyduğunu söyledi. Ağan, ''İlhan Berk'in adını yaşatacağız. Sanatçı dostlarından da onun adına etkinlikler düzenlemelerini rica ediyorum'' dedi.

Ressam Turan Erol da İlhan Berk ile 1960 yılından beri dost olduklarını belirterek, ''Türk şiirinin büyük yenilikçisi İlhan Berk, yaşam tarzı ile de bizlere örnek oldu. Hepimizi Bodrumlu yapan odur. Şairliğinin yanı sıra ressamdır da. Üstelik herkesten cesur bir ressamdır'' diye konuştu.

Yazar Latife Tekin, ünlü şairin çalışmalarında her zaman kendisine yardım ettiğini belirtti. Tekin, ''İlhan Berk, Gümüşlük Akademisi'nin kurulmasında bize destek verdi. O, dünyaya şiiriyle sinmişti. Öldüğünü kimse söyleyemez'' dedi.

Şair Leyla Müldür de İlhan Berk'in yenilikçi, çevreyi ve insanları çok seven bir şair olduğunu ifade etti.

İlhan Berk için Bodrum'daki Adliye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, oğlu Ahmet Berk, yakınları, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Belediye Başkanı Mazlum Ağan, sanatçı dostları, sevenleri ve vatandaşlar katıldı. Ahmet Berk, burada taziyeleri kabul etti.

Şair İlhan Berk'in cenazesi, Adliye Camisi'nde kılınan namazın ardından vatandaşların omuzlarında cenaze aracına konuldu. Törene katılanlar, karanfiller ve alkışlar eşliğinde ünlü şairi son yolculuğuna uğurladı.

Berk'in cenazesi, Bodrum'daki Türbe mezarlığında toprağa verildi.

AA