kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sinema oyuncusu Orhan Günşiray'a vefasızlık

Yeni Haber
Hayatını kaybeden sinema oyuncusu Orhan Günşiray için düzenlenen törene sinemacılardan katılım çok az oldu. Günşiray'ın yakınları ve arkadaşları vefasızlık yüzünden duydukları üzüntülerini dile getirdi.

Bugün toprağa verilecek olan sinema oyuncusu Orhan Günşiray için ilk tören Beyoğlu Atlas Sineması'nda yapıldı. Günşiray'ın sinema hayatından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterisinin sunulduğu törene sinema dünyasından katılım oldukça az oldu. Törene Ediz Hun ve Ekrem Bora'nın yanısıra yaklaşık 40 kişi katıldı. Katılanlar arasında sinema dünyasından fazla kişinin olmaması dikkat çekti.

Sinema oyuncusu Ediz Hun, katılımın az olmasına adeta isyan etti. Ediz Hun, halkın kendilerine karşı ilgisinin hiç azalmadığını fakat sinemacıların birbirine karşı vefasız olduğunu söyledi. Hun, "Sadece oyuncular değil, yapımcılar nerede?" ifadelerini kullandı. Orhan Günşiray'ın oğlu oyuncu Mahir Günşiray da kendisinden çok şey öğrendiği babasını kaybetmekten dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Günşiray'ın ilk filmi olan "Lejyon Dönüşü" filminin senaristi Sefa Önal da, Günşiray'ın içi ve dışıyla tertemiz ve güzel bir insan olduğunu belirtti. Önal'ın konuşması sırasında gözlerinin dolduğu ve ayakta durmakta zorluk çektiği görüldü.
Törene katılan Günşiray'ın yakınları gözyaşlarını tutamadı. Günşiray'ın cenazesi, omuzlara alınarak cenaze namazının kılınacağı Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Günşiray, öğle namazını takiben kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

CİHAN