kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Marmaray'da tek tüp kaldı

Yeni Haber
Marmaray Projesi kapsamında İstanbul Boğazı'nın iki yakasını birleştirecek 11 tüp tünelden 10.'su Sarayburnu açıklarında denize indirildi.

Geriye tek bir tüp kalırken, indirilen tüpün 10 saatte zemine ulaştırılacağı belirtildi. Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayacak olan Marmaray Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Tamamlanması halinde saatte tek yönde 75 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olan proje kapsamında, 10. tüp sabah saatlerinde denize indirildi.

Bostancı-Bakırköy arası 37 dakika, Üsküdar-Sirkeci arası 4 dakika, Sögütlüçeşme-Yenikapı arası 12 dakika, Gebze Halkalı arasını ise 105 dakikaya indirecek olan projede sona yaklaşıldı. Sabah saat 07.30 sıralarında basın mensuplarını Üsküdar sahilinde alan tekne, tüpün indirileceği Sarayburnu açıklarına getirdi. Gerekli kontrollerin teknisyenler tarafından yapılmasının ardından Marmaray Projesi kapsamındaki 10. tüp de denize indirildi. Geriye sadece 1 tüp kaldığını belirten yetkililer, sona bir adım daha yaklaşıldığını söyledi. Sarayburnu açıklarında denize indirilen 2 No'lu tüpün 10 saat gibi bir sürede denizin zeminine inişini tamamlayacağı belirtildi.

İHA