kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aşırı sıcaklar unutkanlığı artırdı

Yeni Haber
Hava sıcaklığının 35 derecenin üzerine çıktığı Bursa'da, şehir içi ulaşımı sağlayan metrolarda, vatandaşlar bikini, nüfus cüzdanı, cep telefonu, güneş gözlükleri başta olmak üzere birçok eşyasını unutuyor.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği'ne (BURULAŞ) bağlı şehir içi ulaşımı sağlayan metrolarda unutulan eşyalar dikkat çekiyor. Metro ile yolculuk yapan vatandaşların unuttukları bikini, cep telefonu, nüfus cüzdanı, kol saati, şemsiye, uçurtma, gibi eşyalar Acemler İstasyonu'nda bulunan Kayıp Eşya Bürosu'nda sahiplerini bekliyor. 2002 yılından beri faaliyette bulunan Kayıp Eşya Bürosu'nun sorumlusu Havva Çetin, her gün yaklaşık 10 eşyanın görevliler tarafından kendilerine ulaştırıldığını söyledi. Metrolarda yolculuk yaparken unutulan eşyaların yaz sezonunda sayısının arttığını kaydeden Çetin, unatanların dörtte birinin ancak eşyalarını almaya geldiğini belirtti.

BİKİNİ VE ÇOCUK BEZLERİ BİLE UNUTULDU
Kayıp Eşya Bürosu'nda eşyaların sayısının çok olmasından dolayı dolapların dolduğunu kaydeden Çetin, "Eşyalar arasında bikini, çocuk bezi, güneş gözlükleri, şemsiye, bir miktar nakit para ve çok sayıda kimlik ile otobüs kartı bulunmakta. Kayıp eşyalar büromuzda 6 ay kaldıktan sonra buradan kaldırılıyor. Hiç kullanılmamış eşyalar kermeslerde satılarak geliri huzurevine bağışlanıyor. Kullanılmış eşyalar ise Yerel Gündem 21'e veriliyor. Büromuzda yaklaşık bin 600 kayıp eşya var" dedi.

İHA