kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Okula başlamadan önce çocuğu hazırlayın

Yeni Haber
Viya Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Psikologu Nevin Küçük, her okula başlama döneminde çocukların hem heyecanı, hem de kaygıyı birlikte yaşadıklarını belirterek anne babaların psikolojik hazırlığı ve çocukların hazırlamalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Psikolog Küçük, İlkokula yeni başlayan çocuklar için ev ortamından okula geçiş çocuk için yeni bir hayatın da başlangıcı olduğunu belirterek, "Bu süreçte anne babaların psikolojik hazırlığı ve çocuklarını hazırlamaları çok önemlidir. İlkokulun ilk günlerinde bazı sorunların yaşanması mümkündür ve bu doğaldır! İlkokul, çocuk için yepyeni bir sosyal çevredir. Bu yeni çevrede uyulması gereken kurallar, farklı özelliklere sahip öğretmen ve çocuklar, başarmak zorunda olduğu ödevler çocuğun uyum sağlamasını zorlaştırabilir. Çocukların karşılaşacağı bu güçlükleri yenebilmesinde anne-babaların ve öğretmenin yardımı çok önemlidir" dedi.

Çocukların ilkokula başlarken, hem zihinsel, hem duygusal, hem de sosyal olarak hazır olması gerektiğini işaret eden Psikolog Küçük, "Çocuklar için ilkokulun başlangıcında yaşanan deneyimler, gelecek yıllardaki öğrenim yaşantılarını etkileyebileceği için çok önemlidir. Okula başlamadan önce ailenin çocuğunu ilkokul hakkında bilgilendirmesi gerekmektedir. Ancak bu bilgiler gerçekçi olmalıdır. Eğer aile çocuğu yüksek beklentilere sokar ve çocuk okula başladığında bunları bulamaz ise hayal kırıklığının yanında güven sorunu da yaşayacaktır" şeklinde konuştu.

İHA